Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI ZA GRADONAČELNIKA

Istraživanje pred splitske izbore: Puljak i Đogaš idu u drugi krug, evo tko pobjeđuje

Foto: Pixsell
1/3
20.06.2022.
u 19:20

Među analiziranim osobama najvišu razinu pozitivnog dojma građani imaju prema Ivici Puljku, slijedi ga Zoran Đogaš o kojem stav još uvijek nema 40% građana. Stavovi o Bojanu Ivoševiću su podijeljeni.

Ipsos je proveo istraživanje na reprezentativnom uzorku od 600 Splićana starijih od 18 godina kako bi utvrdio izborni potencijal stranaka i kandidata na izborima za gradonačelnika i gradskog vijeća grada Splita. Istraživanje je pokazalo da su Splićani motivirani za izlazak na lokalne izbore te da bi na izborima za gradsko vijeće moglo biti gusto.

Po trenutnim preferencijama birača u drugi krug izbora za gradonačelnika Splita ušli bi Ivica Puljak i Zoran Đogaš, a u drugom krugu bi pobijedio Ivica Puljak i to sa 50 posto glasova dok bi Đogaš osvojio 39 posto. Iako značajno manju, Cenar ima prednost nad HDZ-om i na izborima za gradsko vijeće. U brojevima, Puljak ima 38 posto naspram Đogaševih 24, dok na izborima za gradsko vijeće Centar vodi za 4 posto, 27-23.

Što se ostalih kandidata tiče, prag od 5 posto prelaze Željko Kerum s 11 i Josip Markotić sa šest. U gradskom vijeću vjerojatno ćemo gledati Most (devet posto), HGS (osam posto), Most (sedam posto) i Možemo (šest posto). Drugim riječima, možemo očekivati 11 mandata za Centar, devet za HDZ, po tri za Most, SDP i HGS, te dva za Možemo.

Među analiziranim osobama najvišu razinu pozitivnog dojma građani imaju prema Ivici Puljku, slijedi ga Zoran Đogaš o kojem stav još uvijek nema 40% građana. Stavovi o Bojanu Ivoševiću su podijeljeni.

Najnegativnije mišljenje birači imaju o Željku Kerumu, a više od 60 posto ne zna tko su Josip Markotić, Aris Zlodro i Kristina Vidan. Jedna trećina ispitanika ne zna niti za Tamaru Visković, no oni koji su upoznati s njenim radom očito ga podržavaju jer ona ima najpozitivniju ocjenu, tojest najmanje negativnih ocjena. 

Čak 57 posto ispitanika reklo je da će sigurno izaći na izbore, dok samo njih 8 posto kaže da svakako neće izaći.

Komentara 30

Avatar Potegni!
Potegni!
20:36 20.06.2022.

Da je po anketama, Ivo Josipović bi još svirao k ..ovome, Dodigu na Pantovščaku, Grbin bi bio u prijateljskoj poseti Vučiću gdje bi bacili na basket i slikali se zagrljeni, a Sabor predvođen Peovićkom i Tomaševićem bi se slikao ss Ruskom zastavom dok bi Benčićka držala "zvezdu" i slovo Z. ....ta ajte molim vas....

ŹI
ŹIVAC
21:14 20.06.2022.

Ankete su se ozbiljno diskreditirale i postale su dio predizborne kampanje gdje su uglavnom naklonjeni lijevom krilu, aktivistima i sl. Vjerojatno su svi prošli edukaciju na filozofskom faksu. Zgodno je u članku da spominju Most da ulazi u gradsko vijećee s 9 pa onda 7 % glasova!

LE
LenardHr
19:50 20.06.2022.

Svi mediji u rukama ljevicara i uvijek ankete daju prednost ateistima, ljudima koji nisu odgajani u hrvatskom duhu, lgbt i ostalim. Samo nek nije nista tradicionalno i hrvatsko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije