hrvatske vode osijek

Ivić o Kukićevu imenovanju: Čačićev model prihvaćen i u SDP-u

\'22.04.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton odrzano je svecano urucivanje ugovora o suradnji udrugama koje provode projekt osiguranja usluge osobnog asistenta. Tomislav Ivic. Photo Antonio Bronic/PIXSEL
Antonio Bronić/Pixsell
09.07.2012.
u 13:12

S čela Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda Osijek bit će smijenjen Zoran Đuroković

Upravno vijeće Hrvatskih voda izmijenilo je pravilnik o unutarnjem ustrojstvu kako bi izvršilo smjenu i imenovalo političkog podobnika. S čela Vodnogospodarskog odjela (VGO) Hrvatskih voda Osijek bit će smijenjen Zoran Đuroković, a imenovan Siniša Kukić. To je prvi put otkako postoji VGO da će ga voditi netko tko nije stručna osoba – prozvali su danas čelnici osječko-baranjskog i vukovarsko-srijemskog HDZ-a Tomislav Ivić i Božo Galić. Naime, iako je na natječaju bilo više kandidata građevinske struke, izabran je pravnik.

– Čačićev model je očito prihvaćen i u SDP-u pod čijom su kontrolom Hrvatske vode. Ponaša se SDP na isti način kao i HNS i na istom principu vrši imenovanja. Čemu uopće javni natječaji ako se na takav način obavljaju imenovanja?! Nije bitna stručnost nego podobnost – upitao je Ivić.

Inače, Siniša Kukić na čelo VGO Osijek dolazi s mjesta direktora hotela Dunav u Vukovaru. Zoran Đuroković, pak, na mjestu direktora Hrvatskih voda Osijek proveo je 10 godina i jedna je od najhvaljenijih osoba, posebice zaslužnih za obranu Slavonije od poplava.

– Vodnogospodarski odjel nužan je za razvoj Slavonije i svi smo zabrinuti kako će ga voditi osoba koja nema iskustva – kazao je i B. Galić, ujedno i potpredsjednik HDZ-a. Na isti način, zaključili su, Vlada će smijeniti i direktora VGO Sava, ali i direktora Lučke uprave Osijek Antu Šimića.

- Do mišljenja Ivića, a naročito Galića uopće mi nije stalo jer su ti isti ljudi bili kao miševi u brašnu, ni repići im nisu virili, dok je njihov Ali baba pljačkao državna poduzeća - reagirao je Siniša Kukić koji će s 1. kolovoza preuzeti VGO Osijek.

Taj rođeni Vukovarac dodao je i da na mjesto direktora Hrvatskih voda Osijek ne dolazi s mjesta direktora hotel Dunav već s direktora profitnog centra turizam Vupik odnosno direktora razvoja firmi Smiljanić d.o.o.

- Vukovarsko-srijemski župan Galić morao bi znati da hotel Dunav ne radi već dvije godine - kazao je Kukić.

Uskoro bivši direktor VGO Zoran Đuroković s 1. kolovoza će preuzeti mjesto voditelja zaštite od poplava na razini cijele Hrvatske.

Komentara 10

Avatar Becarina
Becarina
13:47 09.07.2012.

Cacic radi samo ono sto mu milanovic naredio i dozvolio.Vjeruje li netkoo da bi milanovic koji se ponasa kao"svevisnji"nekome prepustio i milimetar moci.Kad ispuni svoje namjere,povuci ce pijuna Cacica ,dobro ga nagraditi,a sva krivica osta na Cacicu a Milanovic ostaje cist jer ga se"odrekao"

ZX
zark x
14:19 09.07.2012.

Sve me zanima kakav direktorski posao ce dobiti kumica Barica, sa Dolca sa knjizicom HNSa. nakon 6 mjesci ove vlade jos nije skrbljena. Posto je prodavala kupus na placu, mogla bi u finacije.

JA
josip adric
13:31 09.07.2012.

Više se trebamo bojati poplava iz sdp-a nego vodenih .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije