Ivan Vilibor Sinčić

Izbori su jedina pravedna stvar u ovome času

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
10.06.2016.
u 14:12

Jedini put da Hrvatska izađe iz krize i da se počne razvijati je da polako SDP i HDZ izgube utjecaj, ili naglo i da se pojave treće opcije

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida poručio je da želi da se Sabor raspusti, ali i da SDP-ova inicijativa još nije došla do njega.

–Izbori su jedina pravedna stvar u ovome času. Glasao bi, a sad što se tiče potpisa, to se još moram konzultirati s kolegama. Mi smo svojim biračima dali svoje stavove i svoj program, da nećemo surađivati s tzv. prvom i drugom opcijom i toga ćemo se držati, nećemo izdati birače. Jedini put da Hrvatska izađe iz krize i da se počne razvijati je da polako SDP i HDZ izgube utjecaj, ili naglo i da se pojave treće opcije. Prvi uvjet treće opcije, što nije nikad definirano, nema koalicije s jednom i drugom i mi ćemo slijediti taj put. Pozivamo sve građane da se uključe u Živi zid i da daju novu perspektivu Hrvatske – kaže Sinčić. Poručuje da ne želi sudjelovati u nikakvim preslagivanjima i stvaranjima nove većine.

– Ne želimo sudjelovati u preslagivanju niti s Karamarkom, niti bez Karamarka, niti s Mostom, bez Mosta, ni u bilo kojim drugim kombinacijama. Smatram da su novi izbori pravedniji i nakon tog će se rasvijetliti situacija – tvrdi Sinčić. Nije ga, kaže, nitko niti kontaktirao vezano uz preslagivanje, a na pitanje jesu ga kontaktirali oko nečega drugoga, uzvraća kako ga kolege u Saboru znaju pitati kako mu je sin.

Uvjeren je da kao oporba može postići više nego u vlasti.

– Naravno, mi zapravo možemo u ovom času puno više napraviti nego da smo dio koalicije. To pokazujemo i sad. Prije svega, trebamo pritisnuti institucije koje su neučinkovite da rade svoj posao i da rade po zakonima, što često ne rade – kazao je Sinčić.

Prema RTL-ovim anketama Živi zid bi, da su sada izbori, dobio 11 mandata.

– Mi očekujemo da će nam građani dati povjerenje. Obavit ćemo ono za što se zalažemo, dakle, neće biti kaolicije s niti jednom velikom strankom. Jednostavno nećemo ući, morat će od onoga što je ostalo složiti nekakvu vlast ako žele. Pokazale su naše analize i ovaj slučaj s Mostom da suradnjom s jednim ili drugim blokom, uklapanjem u taj sustav, nije moguće doći do promjena, do reformi nego dolazi do stradavanja – zaključuje Sinčić i dodaje kako to da neće koalirati s nikim nakon izbora ne mora potpisati kod javnog bilježnika jer je njegova riječ dovoljna.

>> Milanović: Imat ćemo dovoljno potpisa. Reiner odbio u dnevni red staviti zahtjev Laburista za raspuštanje Sabora

Komentara 12

77
777CRO
14:49 10.06.2016.

Ova osoba ... Gdje li SDP - udba cetnici proizvode ove i podvaljuju Hrvatima ...

Avatar majmunranko
majmunranko
14:42 10.06.2016.

Izlaz iz krize je moguć ako se pojavi treća opcija, ali samo ako je ta opcija demokratska opcija. Pojava treće opcije poput Mosta ili Živog zida koji su nedemokratske totalitarne organizacije po uzoru na Lenjina ili Hitlera će nas samo odvesti u građanski rat. Na žalost, to je zatvoreni krug, jer takvim pseudofašističkim bukačima kao što su Petrov ili Sinčić isključivo odgovara strategija "što gore, to bolje", jer samo tako mogu jačati svoj utjecaj, isto kao što je i Hitler od 2% na izborima 1928. pravljenjem nereda i izigravanjem demokratskih procedura i standarda dogurao do 43% 1933. godine.

DD
dr dragon
15:47 10.06.2016.

Da ,samo zbog trenutne popularnosti zivog zida ! Dobio bi vise zastupnika a rijesili nebi nista pa bi mozda opet izazvali i trece izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije