NAZNAKA KRAJA RATA

Izrael i Hamas na korak do dogovora? Jedna zemlja ima ključnu ulogu u pregovorima

Gaza
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
21.11.2023.
u 14:40

Pregovara se o puštanju na slobodu 50 civilnih talaca koje drži Hamas i palestinskih žena i djece iz izraelskih zatvora. Ako se to ostvari, to će biti najveće puštanje na slobodu talaca i prva razmjena zatvorenika od početka rata 7. listopada, kada je Hamas napao Izrael i oteo 240 talaca.

Dogovor između Izraela i Hamasa, uz posredovanje Katara, o puštanju na slobodu talaca i višednevnoj stanci u borbama u "posljednjim je fazama" i "bliži nego ikad", rekao je u utorak izvor upoznat s pregovorima. 

Pregovara se o puštanju na slobodu 50 civilnih talaca koje drži Hamas i palestinskih žena i djece iz izraelskih zatvora, rekao je izvor. Ako se to ostvari, to će biti najveće puštanje na slobodu talaca i prva razmjena zatvorenika od početka rata 7. listopada, kada je Hamas napao Izrael i oteo 240 talaca.

Čelnik Hamasa rekao je ranije u utorak da je Hamas blizu dogovora o prekidu vatre s Izraelom, premda se nastavljaju napadi na Gazu i raketiranje Izraela. Izrael općenito ne želi komentirati status pregovora koje vodi Katar. Izraelska televizijska postaja Channel 12 citirala je neimenovanog visokog izvora iz vlade koji je rekao da "su blizu" dogovora, ali bez drugih pojedinosti.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 1

HO
homofobic
18:02 21.11.2023.

Ukoliko Izrael popusti genocidnim teroristima u bilo cemu onda slobodno mogu potpisati bezuvjetnu kapitulaciju i raspustanje drzave te raseljenje stanovnistva sirom svijeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije