josip boljkovac

J. Boljkovac: Karamarko me može samo pohvaliti. Nisam nikoga ubio!

mesić, boljkovac (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/7
31.08.2011.
u 14:46

- Karamarko me može samo pohvaliti i proglasiti junakom jer sam na početku Domovinskog rata spriječio ustanak u Gorskom kotaru - kazao je Josip Boljkovac

- Ako je ovo pravna država koja funkcionira, nikada protiv mene neće biti podignuta optužnica ni za kakve zločine jer nikoga nisam ubio. Karamarko me može samo pohvaliti i proglasiti junakom jer sam na početku Domovinskog rata spriječio ustanak u Gorskom kotaru - kazao je Josip Boljkovac, prvi hrvatski ministar policije, protiv koga je, zbog zločina nakon 2. svjetskog rata, ministar Karamarko najavio pokretanje kaznenog postupka.

Boljkovac, kojeg je danas u njegovoj kući u Vukovoj Gorici pored Karlovca posjetio bivši predsjednik Stjepan Mesić, kako bi mu dao podršku, dodao da bi se izvjesne istražne radnje trebale pokrenuti u slučaju Tomislava Karamarka.

- Neka netko istraži kako je preko svojih privatnih tvrtki nabavljao opremu za MUP te na koga je prenio vlasništvo nad njima. Isto tako, zašto njegova policija nije istražila pljačku Hrvatske u zadnjih 20 godina? Mogao je to kao ministar ili nekada kao šef POA-e, dodao je Boljkovac. Kazao je da su u otkrivenim grobnicama na Kozjači i u Dugoj Resi vjerojatno zakapane žrtve koje su bile u logoru Dubovac, ali je rekao da on nema ništa s time.

- U logoru Dubovac nikada nisam bio, niti imam išta s njim. Bio sam u kotarskoj policiji koja je uhićivala ljude i pribavljala dokaze. O logoru i sudbini zatočenika odlučivala je uprava logora, Okružna policija, a ne kotarska policija - dodao je Josip Boljkovac.

Stjepan Mesić kazao je da je čitav slučaj oko Boljkovca zapravo školski primjer pripreme političkog suđenja.

Karamarko: Neka institucije rade svoj posao

Ministar policije odgovorio je na izjave Mesića i Boljkovca.

- Nikada nisam najavljivao istragu protiv bilo koje konkretne osobe, niti spominjao konkretna imena. Osim što se načelno zalažem i zalagat ću se da svi masovni zločini koji su počinjeni nakon završetka II. svjetskog rata - moraju biti istraženi!

Zašto se, pak konkretna gospoda prepoznaju u tim mojim načelnim zalaganjima - ne znam, trebalo bi njih pitati, kazao je Karamarko.

- Što se tiče kaznene prijave, pa i istraga o kojima govori Mesić - ali i utvrđivanja svih činjenica u vezi masovnih zločina nakon drugog svjetskog rata, trebalo bi možda citirati gospodina Mesića koji je često znao govoriti " neka institucije rade svoj posao".

 

Komentara 578

ĆA
ćaćaća
01:08 08.09.2011.

zaboravio je reći da nikoga nije ubio već 10 god..on je samo radio spiskove i sugerirao koga treba..on nije..inače kad bi njega vidjeli sami su umirali od njegove ljepote i od njegova viteštva..da je ovo prava država takvi bi već 20 god bili u zatvoru..ovdje nije riječ tko se borio za kakvu ideju nego tko je koga ubio na zločinački način bez suda(u mirnodopskim uvijetima)a stare komunjare se brane poštapalicom(mi smo antifašisti)ako je i bio to ne znači da može ubiti bilo koga i bilo gdje i opet laprdat ja sam antifašist(jer kakva je onda razlika između njega i fašiste)naravno nikakva..i oni su ubijali na taj način..PRAVDA ZA SVE JEDNAKA..i to je jedini sud..

OB
-obrisani-
17:50 31.08.2011.

I partizančinu Bobetka treba osuditi.

SO
sotokuco
16:03 31.08.2011.

Povraća mi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije