izbor predsjednika Vrhovnog suda

Jandroković: Milanović je nasilno pokušao nametnuti svoju kandidatkinju, ja sam postupio ispravno

Zagreb: Gordan Jandroković održao konferenciju za medije
Patrik Macek/PIXSELL
26.03.2021.
u 13:44

– Ova igra koju je organizirao bila je sraz onih koji poštuju zakon i onih koji ga krše, zato nije bilo moguće postići kompromis – rekao je Jandroković govoreći o Zoranu Milanoviću

Gordan Jandroković obratio se medijima vezano uz izbor predsjednika Vrhovnog suda te je ustvrdio da je postupio ispravno te da kandidatkinju Zorana Milanovića neće podržati ako se prijavi na novi javni poziv.  

– Pokazalo se da sam postupio ispravno i danas je 15. dan kako je predsjednik Milanović dostavio akt i budući da nisam odbio potrebnu dokumentaciju koja bi bila spremna za unošenje na dnevni red, smatra se da akt nije ni došao u Sabor. Pokazalo se da sam kao predsjednik Sabora postupio ispravno i predsjednik je priznao svoju pogrešku. Smatram da smo potrošili nekoliko tjedana bez ikakve potrebe – tvrdi Jandroković. 

– Predsjednik je pokušao na nezakonit i nasilan način, u pravnom smislu te riječi, nametnuti svoju kandidatkinju i prisiliti Sabor da o tome glasuje. Sabor to nije učinio. Pokazao se da se, iz meni nepoznatih razloga, predsjednik Republike nije držao zakona i da ih je svjesno kršio. Bio je agresivan u tome, nažalost i nepristojan prema brojnim sudionicima tog procesa, naveo je i dodao: 

– Sve to nije bilo potrebno, narušio je još jednom povjerenje u institucije. Drago mi je da završavamo tu epizodu – smatra. 

Što se tiče Zlate Đurđević, Jandroković je istaknuo kako je neće podržati. 

– HDZ i Klub zastupnika neće je podržati ako njezina kandidatura dođe u Sabor jer je bila dio nezakonite igre predsjednika Republike. Njezino je pravo javiti se na javni poziv, ali pravo je zastupnika i zastupnica da zauzmu svoj stav – tvrdi. 

– Ova cijela igra koju je organizirao bila je sraz onih koji poštuju zakon i onih koji ga krše, zato nije bilo moguće postići kompromis. Nije bilo konkretno uvlačiti sve institucije koje su u konačnici i na sreću onemogućile kršenje zakona. Suprotstavile su se želji da nametne svoju kandidatkinju – navodi. 

– Jedino što smo mogli i učinili, zalagali smo se da nadležne institucije i tijela kažu svoje mišljenje. Da se to nije dogodilo, onda bi imali cirkus – smatra Jandroković. 

Optužbe Zdravka Mamića

Jandroković se osvrnuo na optužbe prema sucima koje iznosi Zdravko Mamić te je rekao kako ne treba prebacivati odgovornost na politiku.

– O njima nemam saznanja. Očekujem da će to utvrditi nadležne državne institucije. Kakve to ima veze s predsjednikom Hrvatskog sabora? Mene brine da sada neki suci potvrđuju ono što je Mamić govorio. Nemojmo prebacivati odgovornost na politiku – rekao je.

VIDEO Zdravko Mamić o sucima

Komentara 37

DU
Deleted user
14:17 26.03.2021.

Milanović sa svojom retorikom i uličnim rječnikom ponaša se kao huliganski šerif a na kao presjednik države, ništa kao presjednik do sada dobroga nije napravio za građane i društvo nego samo radi nemire u državi.

T7
Toro. 71
14:48 26.03.2021.

Baš mi je žao SDP-njara, na svakom polju poraženi!!! Još od 95!!koja godinuca i definitivno odeše jugići u prošlost!!

T7
Toro. 71
14:51 26.03.2021.

A zašto mora manjina biti precjednik ustavnog suda??? Pogotovo tjo ima veze za SAO Krajinom!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije