Tuga u cijeloj zemlji

Jezive riječi: Napadač iz Srbije nije se opirao uhićenju, jednom rečenicom šokirao i policajce

Masakr u Srbiji
Reuters/Pixsell
03.05.2023.
u 14:32

Policajci su mu rekli da odloži oružje i legne na pod. On je to bez opiranja učinio. Navodno je tada i progovorio.

Dječak (14) koji je usmrtio osmero svojih vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, uhićen je u školskom dvorištu. Izveden je s lisicama na rukama, a jakna mu je bila prebačena preko glave, kako bi mu lice bilo pokriveno. Kako Kurir doznaje, nije se opirao uhićenju. 

Prema neslužbenim informacijama, policajci su mu rekli da spusti oružje, stavi ruke na glavu i legne na pod. On je to bez opiranja učinio. Navodno je, tada, prenosi portal, napadač i progovorio. 

"Pucao sam zato što sam psihopat", navodno je rekao policajcima. Druga djeca su za srpske portale rekla da je bio odličan učenik. Vlada Srbije organizirala je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić otkrio detalje slučaja. Istaknuo je kako je ubijeno sedam djevojčica te jedan dječak. 

"Dijete je u dužem vremenskom periodu planirao izvršenje djela. Motiv nije utvrđen. Vatreno oružje uzeo je iz stana od svoga oca i pripremio četiri molotovljeva koktela. Po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj. Pucao je u zaštitara pa se okrenuo prema djeci", opisao je načelnik.

Cijelu situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
16:09 03.05.2023.

Sućut obiteljima stradalih. Nažalost, ovdje u USA takvi zloćini su svakodnevna pojava. Što je još gore, s ljudima s kojim razgovaram, nitko to ne smatra velikim problemom jer je "Amerika najbolja zemlja na svijetu"! Strašno, nepojmljivo, meni nerazumljivo. Zlo zapada stiglo je i na ove prostore (Hrvatska, Srbija itd.). Ovakvi zločini će se nastaviti jer moderno vrijeme proizvodi ubojice, a nitko ne reagira, nikoga nije briga. Oružje se kupuje kao bomboni. Za mene, nikakav Ustav ni pravo ne mogu biti iznad prava na život! Djeca umiru, a ovdje u Americi laprdaju o "pravu na obranu"! Toliko besćutnosti nisam nigdje vidio! Stoga, učinimo nešto u Hrvatskoj, Srbiji , u Europi da se zaustavi "uvoz" ove ideologije života zla, zaustavimo zakonima, kako god, uvoz tog zapadnog ludila! Živim u Americi, ali, vjerujte mi, bez obzira na standard i ostalo, ovdje djeca žive u kaosu zla, sve što znaju, sve u što vjeruju dolazi iz digitalnog svijeta, od Tvitera, Facebooka, TikToka , od Marevlovih filmova, osobito od glupih Disney filmova o super junacima.... U kući u kojo živim ima dječaka od 13 godina: to je strašno, to jadno dijete vjeruje u Spidermana, u Staqr Wars likove, ali ne zna što je mladi luk! Molim Vas, zaustavimo ovo zlo. U Beogradu su ubijena djeca od ruke djeteta, nema većeg poraza za nas tzv. odrasle od toga! Zaustavimo zlo!

MI
Mirelica
15:48 03.05.2023.

Ovaj zlocin je poceo prije pucanja.Danas roditelji ne vode brigu o djeci,sta rade ,kome sta rade ,kome sta govore....samo od sebe to ne zapocinje,ali svi se uzrujamo kad se desi ali kada gledamo kako se stvara i kako raste,onda okrecemo glavu.Postoje ljudi koji su osjetljiviji i emocionalniji od drugih i takvi imaju kratki fitilj.Zato postoji pedagogija,psihologija i ostale nauke...A uvreda,nepravda i nejednakost bole mozda isto kao i pljuska...

DU
Deleted user
14:52 03.05.2023.

Ubojica je prema neslužbenim informacijama, zajedno s ocem išao u streljane i trenirao pucanje. - Treba li se time baviti dijete od 12, 13 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije