Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakovina:

'Još 2 problema iz monitoringa, agencija i prijelazi, bit će riješeni'

Tihomir Jakovina (1)
Screenshot
19.12.2012.
u 17:23

Ministar poljoprivrede također je najavio da će već do kraja ožujka biti izgrađena, opremljena i stavljena u funkciju dva integrirana granična prijelaza s BiH, preko koji će se obavljati uvoz i izvoz poljoprivrednih proizvoda

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina danas je u Bruxellesu objavio da je riješen jedan od problema koje je Europska komisija istaknula u posljednjem izvješću o monitoringu, a to je ustrojstvo Agencije za plaćanja u poljoprivredi. EU je upozorila da ta agencija mora na vrijeme dobiti akreditaciju Komisije kako se ne bi dogodilo da nakon ulaska Hrvatske u EU 1. srpnja novac iz Bruxellesa za hrvatsku poljoprivredu ostane neisplaćen.

- Posljednje izvješće vanjske revizorske kuće Ernst & Young dalo je vrlo visoku ocjenu, sve trojke i četvorke, što znači da smo otklonili sve prepreke i Agencija će do kraja godine biti spremna za dobivanje akreditacije - rekao je Jakovina koji je u Bruxellesu sudjelovao u radu Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo.

Ministar poljoprivrede također je najavio da će već do kraja ožujka biti izgrađena, opremljena i stavljena u funkciju dva integrirana granična prijelaza s BiH, preko koji će se obavljati uvoz i izvoz poljoprivrednih proizvoda. Njihovo stavljanje u funkciju prije 1. srpnja važno je kako bi se u praksi pokazalo da novi prijelazi funkcioniraju, odnosno kako bi 1. srpnja, kad to budu prijelazi za ulazak i izlazak iz EU, sve radilo savršeno. BiH predlaže da se, pored dva postojeća u Metkoviću i Staroj Gradišci, odredi još jedan integrirani granični prijelaz u Ličkom Petrovom Selu. Ali, prema riječima ministra Jakovine, o tome se tek treba postići dogovor i to nije uvjet koji treba ispuniti do 1. srpnja.

>> Jakovina: Poljoprivrednici moraju pratiti trendove i nositi se s njima

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:48 19.12.2012.

A kad cete odraditi glupost koju ste izveli sa slovencima ? U slucaju pada Jansine vlade nista od ulaska 1.07 a sta onda ? Krvica za (ne ) ratifikacju ovaj puta lezi samo na HR vladi - moras bit budalaala i tuzit nekog od kog nesto ocekujes . Da smo imalo pametni povukli bi tuzbe do ulaska u EU a onda .....

PU
pulg
18:29 19.12.2012.

Za ministra je trojka visoka ocjena. Sigurno je bio jedan od rijetkih učenika koji je prolazio s odličan 3

DE
demokršćanin
18:16 19.12.2012.

POSTOJI samo jedan problem,a to je sam ministar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije