Nije iznenađen

Josipović: Brine me pravna sigurnost svih građana Hrvatske!

Ivo Josipović i Ivo Baldasar
Foto: Tino Juric/PIXSELL
06.05.2014.
u 15:24

– Brinu me sve češći sukobi unutar vladajućih struktura – rekao je Josipović

Predsjednik Ivo Josipović nije iznenađen smjenom ministra financija Slavka Linića.

– Nakon tinjajućeg sukoba koji je trajao tako dugo između premijera i ministra Linića, ovakvo nešto moglo se očekivati – rekao je Josipović i dodao kako je sastav Vlade i izbor ministara stvar premijera i on to pravo podržava.

Međutim, izrazio je zabrinutost.

– Brinu me sve češći sukobi unutar vladajućih struktura, a brine me i način kako se ti sukobi artikuliraju kroz medije. Brine me što su sve češće pod udarom pravosudnih tijela viski državni dužnosnici, što govori o određenim problemima, a moram priznati da me brine i stanje pravne države i pravne sigurnosti, ne samo onih koji su na vlasti nego i svih građanki i građana. Kako je, na primjer, moguće da se procjene službenih procjenitelja, ovlaštenih procjenitelja, toliko razlikuju? Gdje je tu sigurnost građana? – zapitao se Josipović.

Dodao je kako želi da izbor novog ministra financija predsjednika Vlade bude dobar.

– Vjerujem u taj izbor i želim da Vlada bude ozbiljno fokusirana na rješavanje ozbiljnih gospodarskih problema – poručio je Josipović. Na pitanje što misli o traženju prijevremenih izbora, rekao je da je to stvar oporbe.

– Nije na predsjedniku da zaziva ili ne zaziva izbore – zaključio je Josipović.

>> Linić o smjeni: To je odluka premijera i ja je prihvaćam!

>> Svi htjeli vidjeti smjenu Linića: Službenu stranicu Vlade posjetilo rekordnih 10.500 ljudi

Komentara 48

PK
puši kurac
15:27 06.05.2014.

brine ga što su sve češće pod udarom pravosudnih tijela visoki državni dužnosnici!!! hahahahaha! a ne brine ga što su visoki državni dužnosnici proklete lopine?!?!?!

DU
Deleted user
15:42 06.05.2014.

Sa ovakvim rejtingom vlade i YUsipoviću padaju šanse da bude ponovo izabran,zato se i brine.

Avatar johny21
johny21
15:34 06.05.2014.

a na čijoj si ti strani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije