Dan pobjede

Josipović: Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru

Ivo Josipović
Foto: screenshot HRT
04.08.2014.
u 13:49

Pobijediti u miru znači izgraditi državu u kojoj svatko može pristojno živjeti od svog rada i uživati u sigurnosti, rekao je predsjednik

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestitao je građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Videosnimku čestitke možete pogledati na stranicama HRT-a.  

"Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja dan je ponosa kada slavimo našu slobodu. To je dan kada se sa zahvalnošću i poštovanjem sjećamo svih naših branitelja iz Domovinskog rata, posebice onih koji su za našu domovinu dali život i zdravlje. 

Nakon pobjede u ratu, moramo pobijediti i u miru. Pobijediti u miru znači izgraditi demokratsku i funkcionalnu državu. Državu ravnopravnih građanki i građana, državu ljudskih prava i sloboda, zemlju u kojoj vlada pravo, a institucije države služe građanima.  

Pobijediti u miru znači izgraditi državu u kojoj svatko može pristojno živjeti od svog rada i uživati u sigurnosti. Uvjeren sam, Hrvatska će pobijediti i u miru.  

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja neka bude i dan optimizma, vjere u zajedništvo i vlastite snage, znak naše ljubavi prema Domovini Hrvatskoj i svim njezinim ljudima. Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Živjela Hrvatska!"

>> Matić: Imamo pravo slaviti, pobijedili smo i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim

>> Bitka za Pantovčak: Pala popularnost i Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović

Komentara 20

CR
crocro
14:11 04.08.2014.

Da, moramo pobjediti i u miru. I to na slijedećim predsjedničkim a nakon toga i parlamentarnim izborima, i to one koji nas uporno guraju tamo gdje nam nije mjesto a to je "region". Mi hoćemo u srce Europe, a oni u region. Zato moramo pobijediti i u miru na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
14:03 04.08.2014.

Predsjednik čestita nekakvim "građanima" i "građankama". Kome on to čestita ja ne znam. Zato u svoje ime čestitam hrvatskom narodu - hrvatski narode sretan ti Dan pobjede!

DO
DONJA
14:03 04.08.2014.

Josipoviću gdje si bio dok se stvarala neovisna država Hrvatska?Da bio si čuvar Jugoslavije na prvoj crti u Zagrebu.Samo bolesni Jugofili mogu dati glas ovakvom ljigavcu koji niti smrdi niti miriši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije