ministar u vukovaru

Jovanović: Želimo biti konkurentni zemljama EU

'03.09.2012.,Karlovac -  Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic  u obilasku Gimnazije Bernardina Frankopana za prvi dan skole. Photo:Dominik Grguric/PIXSELL'
Dominik Grgurić/PIXSELL
18.12.2012.
u 17:04

Obrazlažući svoje tvrdnje, Jovanović je naveo niz mjera koje je ministarstvo uvelo da bi podiglo razinu obrazovanja, ali i olakšalo obiteljima učenika i studenata

VUKOVAR - Moja nastojanja, ali i cijele Vlade, idu u smjeru da Hrvatska bude zemlja slobodnih ljudi, da ima gospodarstvo utemeljeno na tržištu i da ljudi koji u njoj žive svi imaju jednake šanse za uspjeh, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović tijekom današnje posjete vukovarskom Veleučilištu Lavoslav Ružička. Dodao je da se ulaskom Hrvatske u EU želi postići da budemo konkurentni postojećim članicama EU, a da se to može postići jedino ulaganjem u znanost i obrazovanje.

Obrazlažući svoje tvrdnje, Jovanović je naveo niz mjera koje je Ministarstvo uvelo kako bi podiglo razinu obrazovanja, ali i olakšalo obiteljima učenika i studenata. Spomenuo je tako odluku da svi učenici u međumjesnom prijevozu u srednjim školama ne moraju plaćati troškove prijevoza, kao i odluku o potpisivanju trogodišnjih programskih ugovora s veleučilištima i učilištima, gdje je navedeno da sljedeće tri godine nijedan brucoš ne mora platiti školarinu. Isto se odnosi i na redovite studente koji su skupili 55 ECTS bodova.

Posjet Vukovaru i njegovu veleučilištu Jovanović je iskoristio i da se upozna s planovima razvoja veleučilišta koje je s radom započelo 2005. godine.

Gordana Bujišić, dekanica veleučilišta, rekla je da je u planu i ustrojavanje specijalističkog diplomskog studija fizioterapije.

– U ovoj školskoj godini studira 1138 studenata na studijima fizioterapije i trgovine te na upravnom studiju. U sklopu veleučilišta djeluju i Centar za traumu i Centar za cjeloživotno obrazovanje. Na veleučilištu predaje 30 nastavnika, a jedan od ciljeva u sljedećem trogodišnjem razdoblju jest da najmanje 50 posto studenata studij i završi u predviđenom roku od tri godine, rekla je Bujišić.

>> 'Za upis u školu potrebna je samo jedna veza, dobra internet-veza'

Komentara 15

CV
crna vrana
17:27 18.12.2012.

Dodao je da se sa ulaskom Hrvatske u EU želi postići da budemo konkurentni postojećim članicama EU, a da se to može postići jedino ulaganjem u znanost i obrazovanje. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- To se, inače po Jovanoviću, postiže dovođenjem učitelja i profesora u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju na prosjački štap. Bravo gospodine/gospođo /štogod ministre, koje god spolne i rodne orjentacije bili da bili !

A9
A*9
17:09 18.12.2012.

U zemljama EU-a balvan Jovanović ne bi mogao biti ni čistač u osnovnoj školi. Otjerajte budalu!

OB
-obrisani-
18:01 18.12.2012.

U cemu Jovanovicu u crtanju petokraka i socijalizmu bez proizvodnje !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije