'ON JE SVE NESTABILNIJI'

Kamala Harris na CNN-u direktno napala Donalda Trumpa: Mislim da je on fašist

Democratic presidential nominee U.S. Vice President Kamala Harris campaigns in Michigan
Foto: REBECCA COOK/REUTERS
1/6
24.10.2024.
u 08:49

Navela je da su bivši zaposlenici bivšeg predsjednika i bliski suradnici izričito istaknuli da Trump prezire ustav Sjedinjenih Država i da nikada više ne bi trebao obnašati dužnost predsjednika Sjedinjenih Država.

Kamala Harris, demokratkinja koja se nada da će postati sljedeća predsjednica SAD-a, republikanskog protukandidata Donalda Trumpa smatra fašistom. Na javnoj tribini koju je vodio, Anderson Cooper s CNN-a pitao je Harris misli li ona da je Trump fašist. "Da, mislim", rekla je. Pitanje je uslijedilo nakon primjedbi Trumpova bivšeg šefa stožera Johna Kellyja, koji je za New York Times rekao da po njegovu mišljenju Trump "svakako spada u opću definiciju fašista, sigurno".

Referirao se na opis fašizma kao ekstremno desne, autoritarne i ultranacionalističke ideologije koju karakterizira diktatorski vođa i gušenje oporbe. Harris (60) je rekla da je Trump "sve nestabilniji" i "nesposoban za dužnost". Navela je da su bivši zaposlenici bivšeg predsjednika i bliski suradnici izričito istaknuli da Trump prezire ustav Sjedinjenih Država i da nikada više ne bi trebao obnašati dužnost predsjednika Sjedinjenih Država.

Kelly je, rekla je, uputio hitan "poziv američkom narodu" svojim izjavama o Trumpu, u kojima je istaknuo što bi se moglo dogoditi ako se vrati u Bijelu kuću. Ljudi koji bi mogli "zaustaviti Trumpa" sada više nisu tu. “Vjerujem da je Donald Trump opasnost za dobrobit i sigurnost Amerike”, rekla je Harris.

Izborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama u završnoj je fazi, a završno glasanje održat će se 5. studenog. Milijuni američkih građana već su glasali na prijevremenom glasanju. Harris i Trump su u mrtvoj utrci, pokazuju ankete.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije