Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA U NJEMAČKOJ

Djevojka bacila novorođenu kćer kroz prozor: 'Ubila ju je jer se bojala da će joj majčinstvo uništiti karijeru'

Ilustracija
LIESA JOHANNSSEN/REUTERS
05.07.2024.
u 14:35

Žena (28) priznala je zločin, tvrdeći da nije ni znala da je bila trudna te da je dijete slučajno ispustila iz ruku. Na kraju je osuđena na sedam i pol godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja.

K. J. (28) osuđena je na sedam i pol godina zatvora zbog stravičnog čina – bacila je svoju novorođenu kćer kroz prozor jer se bojala da će joj dijete uništiti karijeru. Dogodilo se to u Lauffenu am Neckaru u Njemačkoj, gdje je 28-godišnjakinja, tajno rađajući kod kuće, iznenada bacila dijete s visine od gotovo četiri metra na beton ispod svojega stana.

Rodila je prije 10 mjeseci, 12. rujna 2023., a kćerkicu je ispustila s prozora stana s visine od gotovo četiri metara. Užasnuti prolaznici ispod njezina balkona pronašli su tijelo malog djeteta s razbijenom lubanjom i pozvali policiju. Mlada majka priznala je zločin, tvrdeći da nije ni znala da je bila trudna te da je dijete slučajno ispustila iz ruku.

Na suđenju je izneseno da je K. J. strahovala da će majčinstvo narušiti njezinu karijeru izvršne direktorice u pravnom odjelu Porschea, što je tužitelje uvjerilo da je postojala namjera u njenom činu. Unatoč tvrdnjama obrane da je riječ o nesretnom slučaju, sud u Heilbronnu je ipak u srijedu, 3. srpnja, donio odluku da je riječ o ubojstvu iz nehaja te ju je osudio na dugotrajnu kaznu zatvora.

Susjedi tvrde da nisu ni znali da je 28-godišnjakinja trudna. Kazali su, kako piše Daily Mail, da su mislili da je djevojka bila pod stresom na poslu, a ne da je nosila dijete. "Nitko nije primijetio da je žena trudna. Nedavno se promijenila i više nije razgovarala s nama. Mislili smo da je pod stresom na poslu."

VEZANI ČLANCI:

Odvjetnik osumnjičene Malte Hoech (53) tvrdi da njegova klijentica nije znala da je trudna. "To je situacija koja mene osobno pogađa. Moja klijentica nije ni znala da je trudna. Kad je odjednom u rukama držala krvavu bebu, bila je u iznimnoj psihičkoj situaciji. Bila je nesreća, ispustila je bebu. Kako je dijete završilo preko prozorske daske, tek će se utvrditi." Odvjetnik je dodao da planiraju uložiti žalbu na presudu.

FOTO Ovo su najduži mostovi u Europskoj uniji, znate li da to u Hrvatskoj nije Pelješki most?

Ilustracija
1/17

Komentara 5

DE
Delumbija
14:40 05.07.2024.

Da je dotična iz Zagreba konkurirala bi za osobu godine.

ZZ
Zo-ZG
13:32 05.07.2024.

Mogla je dati na usvajanje, svi bi bili sretni! Užas.

Avatar macak Tomo
macak Tomo
14:21 05.07.2024.

RayBanJelačić Nije tebi lako. Kako je jadno kada lajkuješ svoj komentar ž. Ne boli savaka bolest .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije