Kovač i Kaljurandi:

Ukidanje sankcija Moskvi u potpunosti ovisi o provedbi sporazuma iz Minska

Miro Kovač
Foto: DPA/PIXSELL
21.03.2016.
u 21:50

Kaljurand je izrazila zadovoljstvo napretkom koji je Hrvatska postigla u pripremi za ulazak u schengenski prostor

Hrvatska i Estonija podupiru suverenitet i teritorijalnu cjelovitosti Ukrajine, a ukidanje sankcija Moskvi u potpunosti ovisi o provedbi sporazuma iz Minska, složili su se danas u Zagrebi hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač i njegova estonska kolegica Marina Kaljurandi.

Razgovarali su i o inicijativi Jadran-Baltik-Crno more i složili se da će je aktivno podržati. -Ta platforma nam je potrebna radi jačanja suradnje - kazala je Kaljurand, ističući važnost jačanja suradnje na području energetike, prometa, ICT-a i trgovine.

Estonija je posebice otvorena za jačanje suradnje na području informatičkih i komunikacijskih tehnologija i e-vlade jer je lider na tom području. Kaljurand je izrazila zadovoljstvo napretkom koji je Hrvatska postigla u pripremi za ulazak u schengenski prostor i izrazila nadu da će mu se u skoroj budućnosti i priključiti, možda tijekom estonskog predsjedanja EU-om 2018.

-Imate našu punu potporu i ako možemo pomoći, rado ćemo to učiniti - kazala je estonska ministrica.

>>Srbija mora ispuniti sve kriterije za članstvo u EU i odvojiti pregovarački proces od predizborne kampanje

>>Kovač kaže da Hrvatska želi surađivati sa Slovenijom i Srbijom

Komentara 10

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
22:07 21.03.2016.

sankcije su suludi odgovor rothschilda i sorosa zbog međunarodne tjeralice koju je raspisao putin a sve zbog bankarske prevare derivatima....ukraina je samo cover story

DU
Deleted user
10:12 22.03.2016.

Hrvatskoj ne preostaje ništa drugo nego opredjeliti se za jednu od strana , jer sama očito nezna a nemože besciljno lutati okolo, i najgora politika je bolja nego nikakva.

LU
Lujo123
22:04 21.03.2016.

Bilo bi dobro trezvenije razmišljati o Rusiji. Sa Krimom su Rusi napravili nekaj kaju možda nisu trebali, ali to je nerazmjerno manje zlo od zla kojeg su ameri napravili na bliskom istoku!! Moj je životni moto: "I najgora istina bolja je od najbolje laži!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije