invazija rusije

Kremlj primio na znanje spremnost Zelenskija na pregovore

Ukrajina
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
25.02.2022.
u 12:54

Očekivanja Moskve od Kijeva ostala su nepromijenjena

Kremlj je primio na znanje spremnost ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da pregovara o mogućem obećanju neutralnosti Ukrajine, ali je rekao da ne može ništa reći o mogućim pregovorima između čelnika dviju zemalja.

- Ovo je nova izjava. Primili smo je na znanje. Izgleda kao pozitivan razvoj događaja - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, pozivajući se na komentare Zelenskija u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Peskov je rekao da ne može komentirati hoće li razgovarati Putin i Zelenskij.

Rekavši da će Moskva analizirati ponudu Zelenskija, Peskov je dodao da su očekivanja Moskve od Kijeva ostala nepromijenjena. Moskva već dugo traži jamstva da se Ukrajina nikada neće pridružiti NATO-u ili dopustiti bloku da rasporedi snage i oružje na njezinu teritoriju.

Rusija je u četvrtak pokrenula sveobuhvatnu invaziju na Ukrajinu, u sjevernim, istočnim i južnim regijama Ukrajine vode se teške borbe, a ruske snage zauzele su položaje u blizini ukrajinskog glavnog grada Kijeva.

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO Prosvjedi protiv rata diljem Rusije, uhićeno više od 1700 ljudi

Komentara 5

TA
Tajg
13:08 25.02.2022.

Glavni pregovarač izgleda želi izvući živu glavu. Treba se prvo zahvaliti američkim prevarantima. Zar nije vidio šta je se desilo u Iraku,Libiji,Siriji,zar je tako kratkovidan?

BO
bob1000
20:19 26.02.2022.

Mozda je Karl Bild pozvao Nato da bombardira Ukrainu?

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
13:02 25.02.2022.

Zar Ukrajincima kršenje Budimpeštanskog memoranduma i činjenica da su ih Rusi izigrali nije dovoljan razlog da s prevarantima, agresorima i ubojicama civila nikada više ne pregovaraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije