ODBACILI NAVODE

Kremlj: Putin nije obećao da zasad neće biti novih manevara blizu Ukrajine

Russian President Vladimir Putin meets with French President Emmanuel Macron in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
08.02.2022.
u 14:00

Putin i Emmanuel Macron objavili su na konferenciji za novinare u ponedjeljak da nema napretka, no francuski dužnosnik koji je htio ostati anoniman, rekao je tijekom noći novinarima da je Putin obećao da zasad neće biti novih manevara pored Ukrajine.

Kremlj je u utorak zanijekao da je Vladimir Putin obećao francuskom predsjedniku da Rusija zasad neće izvoditi daljnje manevre pored Ukrajine, odbacivši time izjavu anonimnog francuskog dužnosnika o diplomatskom napretku.

Putin i Emmanuel Macron objavili su na konferenciji za novinare u ponedjeljak da nema napretka, no francuski dužnosnik koji je htio ostati anoniman, rekao je tijekom noći novinarima da je Putin obećao da zasad neće biti novih manevara pored Ukrajine.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da nije čuo da je Putin tako nešto obećao u razgovorima s Macronom, prenosi RIA Novosti.

Putin također nije dao novo obećanje o tome kada će ruske snage napustiti Bjelorusiju, rekao je Peskov. Očekivalo se da će se u nekom trenutku nakon vježbi vratiti u baze u Rusiji, ali "nitko nikada nije rekao da će ostati" u Bjelorusiji, rekao je.

Foto: Newscom/PIXSELL

Čini se da se Macronov ured u Elizejskoj palači povukao od izjava francuskog dužnosnika u utorak, rekavši da dužnosnik spominje točke o kojima su razgovarali Macron i Putin, a ne konkretno novo obećanje ruskog čelnika.

Macron je branio svoju misiju da spriječi daljnje pogoršanje krize. "Ni na jednu sekundu" nije očekivao da će Putin učiniti ustupke, rekao je novinarima nakon što je stigao u ukrajinski glavni grad Kijev, gdje se trebao sastati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Zapadne zemlje, pogotovo Sjedinjene Države, kažu kako se boje da se Putin priprema napasti Ukrajinu. Moskva kaže da ne planira invaziju, ali da bi mogla poduzeti neodređene "vojno-tehničke mjere" osim ako se ne ispune brojni sigurnosni zahtjevi, uključujući obećanje NATO-a da Ukrajina nikada ne postane njegovom članicom.ž

VIDEO: Riječkog ubojicu jedva svladali: Nekontrolirano je urlao, pokušao se istrgnuti i skočiti kroz prozor.

 

Komentara 3

DA
dancuo
14:03 08.02.2022.

Ameri nemaju drugog izbora nego izrežirati false flag operaciju ali kako to nikada nisu činili i nemaju iskustva, neće im poći lako za rukom.

SY
Symbrio
14:44 08.02.2022.

Nisam Rusofil, niti volim ovog patuljka, ali ne zelim da se Zapad mjesa u ovo. Daleko vise me brine Winnie Pooh i Kina nego Rusija, a Kinezi su jedini pobjednici u sukobu Zapada i Rusa.

MP
miroslav.petkovic.7564
14:17 08.02.2022.

Ne znam o cem nasi novinari pisu izmisljaju nebitne stvari koje nemaju veze . Putin je govorio vrlo ostro sa Macronom a ovaj se pomalo smrza.Rece Putin vi ste mic po mic dosli na nase granice a ne mi vase.Vi trazite bezopasnost mi takoder trazimo bezopasnost. Kaze hoce li Nato sa nama ratovat hoce li Francuzi takoder s nama ratovat..Hoce li ratovat sa jednom od najveci nuklearni sila na svjetu i hoce li u mnogo cemu rusija zaobisla Nato misleci na moderno super sonicno oruzje. Sto znaci da kupe prnje sa ruski granica. Macron rece hvala ti predsjednice sto sam ovdje.Treba ispunit Minski sporazum.Nikakve rjeci o manevrima u Belarusiji.Ostat ce koliko hoce .A Lukasenko reka da ce kupit sve oruzje od Rusije koje je doslo. Racuna se preko tisucu ipol vlakova da je doslo oruzja.Plus Avijuni .Sta kazu domaci amerikanci na to kmecanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije