VLADIMIR KIKIĆ

Kupanje u ledenom Dunavu radi zdravlja i mentalne snage

Vladimir Kikić
19.01.2015.
u 15:17

Kada uđem u vodu sada ne osjećam više hladnoću nego samo bol u cijelom tijelu, kaže Kikić

Tijekom zimskih mjeseci već sam pogled na Dunav i njegove hladne vode izaziva nespokoj i uznemirenost. Međutim, to Vladimiru Kikiću (29), iz Vukovara, ne predstavlja nikakav problem te se on redovito kupa u hladnom Dunavu. Najčešće je to u ranim jutarnjim satima kada dođe do obala, skine se u kupaće gaćice, uđe u vodu i lagano zapliva. Brčkanje u hladnoj vodi traje oko pet minuta poslije čega izađe van i odradi još set vježbi na suhom, ali također samo u kupaćim gaćicama.

– Krenuo sam sa praksom kupanja u Dunavu početkom desetog mjeseca. Kupanje u hladnoj vodi je prije svega mentalni izazov, a dobro je i za zdravlje. U ova tri mjeseca, unatoč svakodnevnom kupanju u Dunavu, niti jednom se nisam razbolio, pa čak niti prehladio, kaže Vladimir. Sa kupanjem u Dunavu krenuo je kada je voda dosezala već prilično hladnih 1 stupnjeva Celzijusa. Najhladniji dan kada se kupao bilo je na Silvestrovo kada je vanjska temperatura iznosila oko minus 12, a temperatura Dunava oko nule.

– Tih prvih dana bilo mi je hladno kada ulazim u vodu ali sad sam se već navikao. Inače, već neko vrijeme tuširam se isključivo hladnom vodom. Niti toga dana, kada je voda bila oko nule nije mi bilo hladno. Kada uđem u vodu sada ne osjećam više hladnoću nego samo bol u cijelom tijelu. Tresti se počnem kada se počnem oblačiti. Ipak, najgore je kada nema sunca i kada bude vjetra, kaže Vladimir. Dodaje kako i dalje planira i dalje nastaviti sa ovom praksom ledenoga kupanja prije svega jer osjeti kako mu to odgovara. U međuvremenu njegovo zimsko kupanje postalo je već poznato pa tako gotovo svakodnevno ima i gledatelje koji ga prate pa i fotografiraju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije