Šteta 20.00 kuna

Lopova nije bilo strah rike lavova, skriven olujom ukrao kosilice

zoo
09.08.2010.
u 19:46

Životinje više i ne reagiraju na vremenske nepogode, pa tako nisu ni na olujno nevrijeme koje je noćni lopov iskoristio za ilegalnu “šetnju” Zoološkim vrtom.

Životinje u osječkom Zoološkom vrtu nisu ni trepnule kada se tamo ušuljao lopov prošlog vikenda. Kradljivac je iskoristio olujno nevrijeme pa je provalio stražnji ulaz i ukrao dva motokultivatora te jednu kosilicu. Nastala šteta procijenjena je na 20.000 kuna.

– Lopov je ušao kroz stražnji ulaz, pa nije ni prolazio kraj životinja. Radni strojevi koji su ukradeni, spremaju se na ekonomsko dvorište gdje posjetitelji ne mogu pristupiti, a i udaljeno je od životinjskih nastambi – rekla je glasnogovornica osječkog Unikoma Tatjana Elez.

U Zoološkom vrtu ne sjećaju se krađa. Lopovi će rijetko u njihovu dvorištu prekršiti zakon.

– Sumnjam da bi netko htio ukrasti lava ili iskopati tunel do merkata pa ga odnijeti. Do sada nismo zabilježili niti jedan pokušaj krađe životinja – dodala je Elez.

Životinje, na žalost, navikle već na snažne detonacije koje dopiru zbog razminiravanja terena u neposrednoj blizini Tvrđavice i Baranje, ističu u Unikomu, više i ne reagiraju na vremenske nepogode, pa tako nisu ni na olujno nevrijeme koje je noćni lopov iskoristio za ilegalnu “šetnju” Zoološkim vrtom.

– Lopov je za sada nepoznat, a u zoološki je vrt ušao provalivši ulazna vrata. Utvrđujemo je li bilo više njih ili samo jedna osoba – napominje Marko Ćaleta, policijski službenik za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo Osijek proteklog vikenda i Zoološki je vrt u subotu bio zatvoren za posjetitelje, a krađa je primijećena nakon što su sanirane posljedice nereda koji je ostao iza oluje.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:40 09.08.2010.

Hehe! Pa nije nitko ušao, natovario motokultivatore i kosilicu na rame pa odnio! To je lijepo orgqanizirana akcija! A uprava je vrlo naivna ako misli da njihovo naivno ostavljanje strojeva nije nitko primjetio! Eto pokazalo se da i oni trebaju više brinuti gdje ostavljaju svoje stvari!

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
09:00 10.08.2010.

otmičari otimaju stalno nikad ne odmaraju, a ako odmaraju planiraju kako da varaju :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije