Uoči sastanka

Matić: Javnost će se šokirati kada čuje zbog čega branitelji prosvjeduju

Matić i Klemm
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
01.06.2015.
u 07:54

Upitan što očekuje ako razgovor ne uspije, kazao je kako 'nije prorok'

Ministar branitelja Predrag Matić uoči današnjeg sastanka s predstavnicima branitelja koji prosvjeduju već 225 dana, otkrio je što od sastanka očekuje u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija.

– Razgovarat će se o problematici koja je navodno već sedam mjeseci povod prosvjeda u Savskoj i o ovome što se dogodilo prije nekoliko dana. Razgovarat ćemo, a ne pregovarati. Jedva čekam da javnost čuje naše i argumente branitelja. Koliko ja znam, sastanak će biti otvoren za javnost. Ne znam jesu li branitelji odustali od zahtjeva za mojom smjenom, no ultimatuma nema – kazao je Matić.

Na pitanje je li moguće ostvariti dijalog, Matić je kazao kako to treba pitati branitelje.

– Nadam se da će me branitelji saslušati. Imam štošta za reći – kazao je.

Upitan što očekuje ako razgovor ne uspije, kazao je kako 'nije prorok'. Istaknuo je da su obje strane argumente trebale iznijeti ranije.

Kada javnost čuje zbog čega se prosvjeduje, bit će šokirana – kazao je Matić.

U emisiji su gostovali i SDP-ovac Davorko Vidović te HDZ-ov Zvonko Milas.

– Branitelji su oni koji su obranili državu i oni ne mogu praviti nikakav nered. Jedini koji pravi nered je gospodin Karamarko – kazao je Vidović dok je Milas istaknuo kako je Hrvatska podijeljena više nego ikada.

Oboje su se složili kako su svi pa tako i branitelji jednaki pred zakonom.

– Mislim da je policija trebala reagirati kad se dogodila situacija s plinskim bocama – kazao je Vidović.

>> Branitelji i premijer sastaju se u 10.00 sati

>> Jedno je sigurno: O smjeni ministra Matića ne može biti ni govora

Komentara 159

ZG
zorbas.grk
08:22 01.06.2015.

ma ovo neću niti čitati...ajde se Matiću obuzdaj i čekaj 10 sati i prepusti gradjanima na volju hoće li ih šokirati ili ne ! većeg šoka od slanja interventne policije na invalide veterane ne može biti ne samo kod nass već i u cijelom demokratskom svijetu !!!!!!!

BL
Blizard
07:52 01.06.2015.

Kada javnost čuje od deset svjedoka tko si ti zapravo Predrag M. Biti ce šokirana zasigurno !

VE
verakruz
08:17 01.06.2015.

Mislim da je javnost odavno šokirana kako je tvoja "ministarska guzica i fotelja", zajedno sa privilegijama i primanjima, važnija od stabilnosti Republike Hrvatske. Fred Matić, lažni heroj Domovinskog rata, ustvari mobilizirani kradljivac televizora uhićen u Crikvenici, kojemu je obećan oprostt od kaznenog progona ukoliko se vrati u Vukovar i uključi u obranu, je vrativši se u svoj rodni grad pronašao zgodan podrum iz kojeg su ga izvukli i poslali na prvu crtu, gle čuda, opet vojni policajci. I na prvoj crti je proveo ni manje ni više nego 23 dana! Pa se netko još treba čuditi zašto branitelji traže njegovu smjenu. Da je to samo zbog njegovih laži o ratnom putu, opravdano je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije