AGROTEHNOLOŠKI DIV

MHP ulaže 40 milijuna eura u tvornicu hrane za kućne ljubimce

kućni ljubimci
30.08.2024.
u 12:46

Proizvodni pogon bit će smješten u blizini Zagreba, nedaleko od pogona Perutnine Ptuj koji će osiguravati sirovinu za preradu

Ukrajina i Hrvatska imaju ratno iskustvo, hrvatski narod podržava i pomaže Ukrajince u ratu protiv ruske agresije i Ukrajinci su zahvalni na tome. Ukrajinski i hrvatski narod dijele iste vrijednosti, zato je MHP kao tvrtka ukrajinskog duha i međunarodnih razmjera investirala i želi nastaviti investirati u Hrvatsku – kazao je Jurij Kosjuk, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke MHP, nakon sastanka u Vladi na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Međunarodni prehrambeni i agrotehnološki div, koji posluje u sektorima poljoprivrede, proizvodnje hrane i maloprodaje, u Hrvatsku je od 2019. godine, od kada je stekao vlasništvo nad Perutninom Ptuj i PP Pipo Čakovcem, ukupno investirao 44,5 milijuna eura, a sada je potvrdio zainteresiranost za daljnji nastavak investicija u podizanje kapaciteta hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije te jačanje održivosti proizvodnje hrane.

Ove su godine, naime, dodatno pojačali investicije u Hrvatsku. Preuzeta je kompanija Toni, jedna od vodećih domaćih tvrtki u području otkupa, sušenja i skladištenja žitarica, a MHP je, poručili su, Hrvatsku odabrao i za otvaranje potpuno novog proizvodnog pogona za proizvodnju hrane za kućne ljubimce kojim će upravljati nova kompanija MHP Pet Food osnovana u Hrvatskoj, a počet će s radom 2026.

VEZANI ČLANCI: 

– Vrijednost ukupne investicije je 40 milijuna eura, a otvorit će 200 novih radnih mjesta – kažu iz kompanije. Proizvodni pogon bit će smješten u blizini Zagreba, nedaleko od postojećih pogona u vlasništvu Perutnine Ptuj koji će osiguravati kvalitetnu sirovinu za preradu. U prvoj fazi planirana je proizvodnja 20.000 tona mokre hrane za ljubimce, a nakon toga povećanje kapaciteta na 35.000 tona godišnje od 2028. – ističu te dodaju kako je to važan novi korak u vertikalnoj integraciji proizvodnje, u čemu vide i veliku mogućnost za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

U međuvremenu razvijaju već najavljeni projekt proizvodnje pilića na području Siska, investiciju od oko 350 milijuna eura, koja, kako tvrde, ima potencijal gospodarski potaknuti to područje zemlje i povećati izvozni kapacitet domaće prehrambene industrije. – Takvi projekti znatno pridonose pozitivnim promjenama u gospodarstvu regije u kojoj se razvijaju – poručili su. MHP u Ukrajini i inozemstvu danas ima više od 32.000 zaposlenika. Svoje proizvode izvozi u više od 70 zemalja diljem svijeta te upravlja s 360.000 hektara zemljišta u 12 regija u Ukrajini.

>>> Omiljeni kućni ljubimci: Ovo je 10 najpopularnijih vrsta pasa u Hrvatskoj

kućni ljubimci
1/11

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije