OŠTAR ODGOVOR

Milanovićev ured: MUP je znao za dolazak Dodika, Plenković manipulira kad tvrdi drugačije

Krapinske Toplice: Zoran Milanović dao je izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
27.07.2023.
u 19:40

Vjerovati da MUP nije obavijestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dijela medija - koji su spremi s kamerom čekali na Hvaru - zbilja može samo netko naivan i neupućen u model njegovog vladanja, stoji u priopćenju

Nakon današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković je istaknuo kako niti on niti MUP nisu znali da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dolazi u posjet Hrvatskoj. Plenković je tom prilikom kazao da od oporbe očekuje da organiziraju izvanrednu sjednicu kako bi se situacija raspravila.

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića danas poslijepodne stigao je i odgovor premijeru koji prenosimo u cijelosti kako nam je poslan:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković požalio se danas kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku, točnije na Hvar, gdje je održao radni sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija.

Najprije činjenice: Ured predsjednika Republike Hrvatske obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, odnosno nadležnu Upravu za granice MUP-a o dolasku gospodina Dodika. MUP je postupio po proceduri, osigurao i proveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Schengena. Dakle, sve je bilo po proceduri.

POVEZANI ČLANCI:

I onda Andrej Plenković kaže da on ne zna ono što zna MUP, ministarstvo koje potpuno kontrolira HDZ. To je zbilja uvreda zdravog razuma jer Andrej Plenković je privatizirao i sebi podredio skoro sve državne institucije, čemu svjedočimo svakodnevno. Vjerovati da MUP nije obavijestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dijela medija - koji su spremi s kamerom čekali na Hvaru - zbilja može samo netko naivan i neupućen u model njegovog vladanja. Model koji su zadnji na svojoj koži osjetili pravosudni službenici i namještenici koje je Andrej Plenković bahato iscrpljivao i odbijao samo zato kako bi svima pokazao tko je taj koji odlučuje o svemu.

Komentara 56

DU
Deleted user
22:28 27.07.2023.

Donjoglavička Ludonja je najveća sramota koja je ikad skvotala na Pantovčaku. I to u konkurenciji Lignje, Barbike i Burduša. Mymoonu je cijeli Zapad okrenuo leđa zbog proruskog lupetanja već cijele 2 godine pa mu je ostao samo Dodik. I možda Orban.

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
22:48 27.07.2023.

Ja vjerujem ono što je izjavio Plenković! Preozbiljan je on i čovjek i političar za ispletati intrige kako je to obično u Uredu predsjednika i to uvijek preko medija!

DU
Deleted user
21:02 27.07.2023.

Laž. Dodikov helikopter ušao je u RH kao civilni helikopter iz Banja Luke i nije bilo nikakvih naznaka da se radi o diplomatskm letu. To znači da su službena tijela Republike Srpske i Srbije u potpunosti izigrala službena tijela Republike Hrvatske i prekršila su sve važeće diplomatske protokole jer su državnu letjelicu prijavili kao najobičniju civilnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije