orak prijavljen

Milijunska šteta zbog šverca bikova sjemena i muljaža s konjima

Antonio Orak (1)
Borna Filić/PIXSELL
28.06.2013.
u 21:51

Orak se sumnjiči i da je kao odgovorna osoba u jednoj udruzi prisvojio 36.000 kuna i krivotvorio račune

Nakon što je zajedno s organizatoricom proizvodnje Ivankom Majić Bajić nedavno pritvoren zbog sumnje u švercanje bikova sjemenja, pri čemu je nastala šteta od najmanje 839.000 kuna, Antonija Oraka (38), šefa križevačkoga Centra za reprodukciju u stočarstvu, policija je kazneno prijavila i da je tvrtku oštetio za još gotovo 1,1 milijun kuna, a konjički klub kojem je bio na čelu za 36.000 kuna.

Policija sumnja da je od 2011. do ove godine, kao odgovorna osoba tvrtke, protivno njezinim interesima, propustio prikazati sredstva smještaja i hranidbe konja te ju je prodao po nižoj cijeni. U istom razdoblju Orak je propustio i na žiro račun položiti sredstva dobivena za smještaj i osjemenjivanje konja i kobila. Sumnja se i da je od 2008. do 2011. godine, kao čelnik konjičkog kluba s područja Koprivničko-križevačke županije, bez opravdanja podizao novčana sredstva sa žiro računa te je pritom, u cilju prikrivanja, krivotvorio račune.

ŽDO u Varaždinu odlučilo je produljiti mu pritvor.

>> Zbog šverca bikove sperme završili u jednomjesečnom pritvoru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije