Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Banožić s teškim ozljedama u KBC-u Osijek: Plenković obavijestio njegovu obitelj o razrješenju?

Vučna služba uklanja Banožićev terenac nakon nesreće u kojem je jedna osoba poginula
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/15
11.11.2023.
u 22:04

Na cesti Vinkovci-Županja, kod skretanja za Privlaku jutros u prometnoj nesreći jedna osoba je poginula. Smrtno je stradao 40-godišnji muškarac iz Privlake, a drugim vozilom upravljao je ministar obrane Mario Banožić koji je teško ozlijeđen. U nastavku donosimo sve informacije, uključenja uživo s terena i detalje o ovom događaju.

KLJUČNE INFORMACIJE:

  • Oko 6.15 došlo je do teške nesreće kod Privlake u blizini Vinkovaca
  • Poginuo je vozač kombija, a ministar obrane teško je ozlijeđen
  • MORH i Vlada su potvrdili nesreću, ministar je zbog težine ozljeda prebačen u KBC Osijek
  • Premijer Andrej Plenković razriješio je Marija Banožića dužnosti ministra obrane


TIJEK DOGAĐAJA:

21:56 - Prema neslužbenim informacijama Dnevnika Nove TV, premijer Andrej Plenković obavijestio je Banožićevu obitelj da će on biti razriješen, a ministar branitelja Tomo Medved trebao je s njim razgovarati.


21:47 - Zbog ozbiljnih ozljeda, koje uključuju i nagnječenja mozga, Banožić je prebačen u KBC Osijek. Njegovo je stanje, kako navodi HRT, nepromijenjeno te je stabilno i izvan životne opasnosti.

>>OPŠIRNIJE


21:45 - Mariju Banožiću prijeti od jedne do 15 godina zatvora

>>OPŠIRNIJE


15:50 - Premijer Andrej Plenković obratio se medijima te kazao kako je Marija Banožića razriješio dužnosti ministra obrane.

>>OPŠIRNIJE


15:30 - Trenutno poznate informacije o nesreći otkrila je Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Prema do sada utvrđenom, kako je kazala, vozač osobnog automobila nije provjerio da može na siguran način zaobići teretno vozilo ispred sebe. 

>>OPŠIRNIJE


14:46 - Na mjestu nesreće započelo je uklanjanje Banožićevog terenca

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


14:43 - Liječnik iz KBC Osijek otkrio je u kakvom je stanju ministar

Dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe, nabrojao je ozljede koje je zadobio Banožić te opisao njegovo stanje.

>>OPŠIRNIJE OVDJE


14:40 - Prijatelj preminulog vozača dao izjavu za medije

"Pod velikim sam šokom, kao i članovi obitelji s kojima sam se čuo. Svi smo jako potreseni" kazao je za 24sata prijatelj poginulog vozača, koji se s njim družio dulji niz godina. Otkrio je da 40-godišnjak ima ženu i dvoje djece, te da je često odlazio roditeljima na selo. "Volio je prirodu i šumu, bio je vrijedan čovjek, a najviše je volio svoje dvije kćeri" zaključio je prijatelj.

>>OPŠIRNIJE OVDJE


11:51 - Ravnatelj vinkovačke bolnice: Ministar ima nagnječenje mozga, bio je pri svijesti

Oko 6.40 sati u Opću bolnicu Vinkovci zaprimljen je ministar Mario Banožić, potvrdio je to ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić koji je dao izjave za medije. 

- Nakon primarne obrade utvrđeno je da se radi o težim tjelesnim ozljedama koje nisu opasne po život, ali zbog potrebe za neurokirurškim nadzorom prebačen je u KBC Osijek  - komentirao je kratko. Ravnatelj je potvrdio kako Banožić, između ostalog ima i nagnječenje mozga, no cijelo vrijeme je bio pri svijesti. Iz prometne je nesreće samo jedna osoba dovezena u vinkovačku bolnicu, kazao je ravnatelj odgovarajući na pitanje što je s poginulim vozačem kombija.


11:15 - Stradali muškarac otac dvije malodobne kćeri

Kako doznajemo, ministar Banožić je vozio privatni džip kojim je krenuo u lov, a navodno nije imao alkohola u krvi. Neslužbeno doznajemo kako je zadobio ozljede glave i prsnog košna, a ima i prijelom noge. 

Razgovarali smo i s nekoliko osoba iz Privlake kod Vinkovaca, odakle je smrtno stradali muškarac G.Š., inače otac dvije kćeri, koji je sudjelovao u nesreći. Kako su nam kazali mještani, muškarac je bio miran i povučen čovjek, bavio se građevinom, znao je ići u Njemačku na rad, a supruga mu je zaposlena u Vinkovcima.


11:09 - Oko nesreće se oglasio i Franko Vidović, saborski zastupnik iz redova Socijaldemokrata

''Jutros sam saznao vijest da je ministar Banožić bio sudionik teške prometne nesreće, da je jedna osoba poginula, a sam ministar je prebačen u bolnicu sa teškim ozljedama. Obitelji i prijateljima poginulog izražavam iskrenu sućut. Ministru Banožiću želim brz oporavak uz nadu da ozljede ipak nisu one najteže prirode. Istraga će pokazati uzroke prometne nesreće'', objavio je.


10.40 - Neslužbeno: Ministar išao u lov, nije bilo alkohola u krvi

Kako neslužbeno doznaje Večernji list ministar obrane Mario Banožić koji je jutros teško ozlijeđen u nesreći oko 6.15 kada se sudar dogodio zaputio se u lov. U krvi nije imao alkohola, doznaje se. Povremeno gubi svijest, a ima ozljede glave, prsnog koša i prijelom noge.

Foto: Branimir Bradarić


10.35 - Poznati detalji o ozljedama

Ravnatelj vinkovačke Bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da ministar ima „prvenstveno kontuzione ozljede glave i mozga, ali da je za sada u kontaktu i da nije gubio svijest“.

Rekao je i kako je ministar, zbog kontuzionih ozljeda glave, prebačen  u Osijek „zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurga“ u jedinicu za intenzivno liječenje.


10.25 - Zbog težine ozljeda Banožić prebačen u Osijek

Iz bolnice nisu precizirali kakve je ozlijede zadobio ministar Banožić već tek da se radi o težim ozljedama te da će tijekom dana iz Vinkovaca biti prevezen na daljnje liječenje u KBC Osijek.

Prometna nesreća dogodila se na izlazu iz Vinkovaca, a uz ministra koji je bio u osobnom automobilu u nesreći je sudjelovao i vozač kombi vozila, koji je smrtno stradao. Banožić je nakon nesreće prevezen u vinkovačku bolnicu gdje mu je pružena pomoć.

>> OPŠIRNIJE OVDJE


10.15 - Prve fotografije s mjesta nesreće

Foto: Vinkulja.hr

Foto: Novosti.hr

>> OPŠIRNIJE OVDJE


10.00 - Oglasio se MORH

MORH je objavio priopćenje o prometnoj nesreći ministra Banožića

>> OPŠIRNIJE OVDJE


9.45 - Detalji nesreće

Glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković jutros nije želio ni potvrditi niti demantirati ovu informaciju te je samo kazao kako će se policija ubrzo oglasiti s priopćenjem u svezi ovoga slučaja. Međutim, iz policijskih krugova doznajemo kako se govori kako je do prometne nesreće došlo kada je Banožić u svome privatnom vozilu zaobilazio kamion na cesti te se frontalno sudario s vozilom koje mu je dolazilo u susret. Treba svakako napomenuti i kako je jučer i noćas padala kiša, da su kolnici mokri kao i da je u jutarnjim satima bilo i magle. Navodno je i Banožić završio u vinkovačkoj bolnici i to sa teškim tjelesnim ozljedama.


9.30 - Teška prometna nesreća u Slavoniji

S prvim informacijama nesreće oglasila se PU vukovarsko – srijemska.

– Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci. U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja) – navode iz PU.

VIDEO Strava u Zagrebu: Nakon svađe izbo 48-godišnjaka oštrim predmetom, ovaj preminuo

Komentara 69

CE
centirion
10:14 11.11.2023.

Sućut obitelji poginulom !

KA
kantalonac
12:18 11.11.2023.

Malo je opskurno u ovoj tragediji iz minute u minutu pratiti ministrovo zdravlje, a minorno izvještavati o žrtvi i njenoj obitelji. Tog je mladog čovjeka na cesti netko jednostavno ubio. Iz prvih izjava policije odmah se u startu naglašava da je bila magla, slaba vidljivost itd. pa i da je ministar obilazio kamion. Razlika između radnje vozilom obilaženja i pratjecanja je ogromna. Kako kaže zakon o sigurnosti prometa na cestama, pojednostavljano, obilazi se zaustavljeno vozilo na kolniku, a pretječe se vozilo u pokretu, pa makar kojom brzinom se to vozilo kretalo. Onaj tko u takvim uvjetima pretječe vozilo, i to teretno, me može se uvjeriti da to može učiniti na siguran način, pa time, ako je još i trijezan, svjesno dovodi sebe i druge u smrtnu opasnost.

Avatar Asterix
Asterix
12:21 11.11.2023.

Kad letimično preletiš naslove puni su brige za zdravstveno stanje ministra dok se ovlaš spominje čovjek koji je poginuo. Da je netko nepoznat sudjelovao ili još gore skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo (prema do sada objavljenim informacijama) čovjek, ni kriv ni dužan, naslovi bi bili: "Strašna tragedija..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije