Nova lokacija

MIOŠ seli na Gazu, u prostoru OŠ Braća Seljan i Katolička gimnazija?

mios
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
03.09.2014.
u 13:38

Grad Karlovac zainteresiran je za taj prostor da bi se osnovnoj školi omogućio rad u jednoj smjeni

Tražimo rješenje da se Mješovita industrijsko-obrtnička škola iseli iz prostora u Domobranskoj 2 kako bi bio na raspolaganju Gradu, odnosno OŠ Braća Seljan. Prije izmještanja moramo osigurati adekvatan prostor, ali i zadržati pravnu osobnost obje ustanove.

Podstanari 16 godina

Od 2011. imamo dokumentaciju za dogradnju Prirodoslovne škole na Gazi u koju bi mogao doći MIOŠ. Postupak preseljenja započeli bismo za otprilike godinu dana – potvrdio nam je županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Željko Šančić.

Već se godinama u javnosti spominje spajanje MIOŠ-a i Prirodoslovne, a sada će se po svemu sudeći to i ostvariti. Zanimljivo je da su te dvije škole već djelovale zajedno i razdvojile se. Tako je sada MIOŠ već punih šesnaest godina podstanar u gradskom, odnosno prostoru OŠ Braće Seljan.

Karlovačkoj osnovnoj školi njihovi kvadrati trebaju da bi mogli organizirati rad u jednoj smjeni. Međutim, u javnosti su sve glasnije priče da se na toj lokaciji radi mjesto i za dolazak Prve Katoličke gimnazije u Karlovcu. No, službene potvrde od mjerodavnih za to nema.

– Grad Karlovac je zainteresiran za prostor zbog mogućnosti prelaska OŠ Braća Seljan u jednu smjenu. Nemamo saznanja o dolasku 1. Katoličke gimnazije u Karlovac – stoji u priopćenju iz gradske uprave. Ipak, na Kaptolu kažu da se i o toj mogućnosti neslužbeno razgovaralo.

U MIOŠ-u pak smatraju da zbog broja učenika i rezultata zaslužuju ‘svoju školu’. Imaju 450 učenika, 62 djelatnika i sedam uređenih praktikuma na ukupno 400 kvadrata. Činjenica je i da su više od desetljeća ulagali u prostor iz kojeg sada moraju van.

A da bi taj proces protekao bez velikih stresova formirano je i stručno povjerenstvo na čelu s dožupanom Ivanom Banjavčićem. Zadatak mu je pronaći optimalno rješenje za preseljenje, a čine ga još i Željko Šančić, Andreja Navijalić, Mile Lulić, Snježana Erdeljac, Nenad Klasan i Miroslav Šipek.

Još i bolji uvjeti

– Nema razloga za paniku. Ništa se neće ukidati. Nastojat ćemo osigurati jednake ili još bolje uvjete za rad svih djelatnika i učenika MIOŠ-a - poručuje pročelnik Šančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije