Najhladnije jutro

U Slatini izmjereno -20 stupnjeva! Pokraj Šibenika ledena kora na površini mora

Zablaće
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/21
31.12.2014.
u 11:00

Do kraja tjedna prevladavat će suho i postupno toplije vrijeme

Posljednje jutro u 2014. u većini je Hrvatske najhladnije ove godine. U Slatini je izmjereno čak -20 stupnjeva, u Bednji -19, Varaždinu -16. Sličan je osjećaj hladnoće, uz olujnu, pa i orkansku buru i na Jadranu, iako je temperatura uglavnom između -5 i 0, javlja HRT.

Zbog niskih temperatura stvorila se ledena kora na površini mora u Zablaću pokraj Šibenika.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

(Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

A kako se čini, i u novu ćemo godinu ući s gotovo ekstremnim hladnoćama, javlja HRT. Kako su takvi vremenski uvjeti rizik za starije i bolesne, preporučuje im se da izbjegavaju izlaziti na hladnoću, osobito rano ujutro i noću. Iz Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da češće kontaktiraju sa starijim osobama koje poznaju.

Do kraja tjedna prevladavat će suho i postupno toplije vrijeme. U kopnenom području u četvrtak umjereno do pretežno oblačno, samo ponegdje uz neznatan snijeg. U petak ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, zatim djelomice sunčano, a u subotu prijepodne prolazno naoblačenje i mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega, poslijepodne razvedravanje. Na Jadranu sunčano uz malu, na sjevernom dijelu povremeno i umjerenu naoblaku, a prolazno naoblačenje i ponegdje malo kiše u subotu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će bura u četvrtak oslabiti, u petak prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak.

>> Ispisana meteorološka povijest – snijeg je zabijelio Palagružu

Komentara 13

DH
dalibor.hren
09:33 31.12.2014.

Sretna Nova i molim vas bez kataklizmičnih prognoza. Ja sam se sa svojom kobrom posvadil i temperatura je maximalna. Nema straha od smrzavnja!

DU
Deleted user
09:50 31.12.2014.

Kaj god. Pa zima je kalendarski počela prije desetak dana. Kad bi to trebalo biti hladno ako ne zimi?! Prestanimo se čuditi sadašnjoj hladnoći kao pura dreku. Pa nismo valjda svi poblesavjeli ako već novinari jesu.

Avatar dmitarX
dmitarX
10:01 31.12.2014.

Vakula: Najtoplija zima ikad.. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije