Kompare.hr akvizirao Progreso grupu

Najveći nezavisni komparator osiguranja i telekomunikacijskih usluga postao većinski vlasnik prvog komparatora kredita

08.08.2024.
u 09:47

Hrvati se sve više zadužuju - svako treće kućanstvo ima neki kredit, a bankama smo dužni više od 36 milijardi eura

Najveći hrvatski nezavisni komparator osiguranja i telekomunikacijskih usluga kompare.hr postao je većinski vlasnik prve domaće licencirane agencije za kreditno posredovanje Progreso grupe. Najnovijom akvizicijom, kompare.hr će svojim korisnicima ponuditi rješenja pri realizaciji stambenih i nenamjenskih kredita te refinanciranju kredita iz portfelja 12 banaka i financijskih partnera. Progreso grupa zasad ostaje odvojeni brend unutar kompare.hr grupe, te će se s vremenom postepeno integrirati.

“Sinergija između kompare.hr i Progreso grupe ostvarena je zahvaljujući zajedničkom pristupu poslovanju – svojim korisnicima nastojimo pronaći najbolje usluge i pružiti im uvid u sve opcije na tržištu” - izjavio je Zoran Šuster, predsjednik uprave Progreso grupe.

Obzirom da se Hrvati sve više zadužuju - svako treće kućanstvo ima neki kredit, a bankama smo dužni više od 36 milijardi eura, sve više raste i potražnja za usporedbom kredita.

“Akvizicijom Progreso grupe širimo lepezu svojih usluga i svojim korisnicima pružamo novu vertikalu – kreditno posredovanje. Danas je, nažalost, većini ljudi gotovo nemoguće kupiti vlastitu nekretninu bez podizanja kredita i upravo im iz tog razloga želimo pomoći da u moru banaka, uvjeta, reklama i troškova donesu najbolju financijsku odluku” - ističe Nikša Tomulić, osnivač kompare.hr.

Komparatori postaju sve popularniji jer korisnicima znatno štede vrijeme i novac pronalaskom najboljeg rješenja. Posredovanje je pritom za njih besplatno jer se provizija za uslugu naplaćuje od osiguravatelja, telekom tvrtke ili financijske institucije.

Nova akvizicija nastavak je širenja kompare.hr nakon što ih je 2022. godine većinski preuzeo investicijski fond Invera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije