UHIĆEN MARINAC

Nakon dva tjedna potrage nestala 14-godišnjakinja pronađena u vojnoj bazi

U.S Marines return to Camp Pendleton after 7 month deployment
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
1/2
10.07.2023.
u 11:43

Pronađena 14-godišnjakinja vraćena je baki, rekla je Aquino, koja je dodala da su detektivi intervjuirali tinejdžericu

Američki marinac priveden je prošlog mjeseca nakon što je nestala 14-godišnja djevojčica pronađena u barakama kalifornijske vojne baze, objavile su tijekom vikenda lokalne vlasti, a prenosi NBC. Vojna policija u kampu Marine Corps Pendleton u Oceansideu pronašla je tinejdžericu 28. lipnja, nešto više od dva tjedna nakon što je njezina baka prijavila nestanak šerifovu odjelu okruga San Diego, rekla je Melissa Aquino, glasnogovornica šerifa.

Kapetan Charles Palmer, direktor komunikacijske strategije i operacija za 1st Marine Logistics Group, potvrdio je u izjavi da je neidentificiranog marinca privela na ispitivanje Mornarička kriminalistička istražna služba (NCIS) 28. lipnja. Palmer je rekao da je marinac i dalje pod nadzorom svoje komande i da nije službeno optužen. "Ovo zapovjedništvo događaj i optužbe shvaća vrlo ozbiljno", dodao je.

Šerifov odjel i Radna skupina za trgovinu ljudima San Diega "podržavaju NCIS u istrazi", rekla je Aquino iz šerifova ureda. Predstavnici ureda glavnog državnog odvjetnika nisu odmah odgovorili na upite u nedjelju ujutro o umiješanosti radne skupine za trgovinu ljudima.

Aquino je rekla kako je baka djevojčice prijavila nestanak 13. lipnja i rekla da je djevojčica pobjegla od kuće četiri dana ranije. Baka je rekla da je djevojčica i prije bježala, ali uvijek se brzo vraćala kući. Dana 28. lipnja otkrivena je u vojarni u kampu Pendleton.

POVEZANI ČLANCI:

Pronađena 14-godišnjakinja vraćena je baki, rekla je Aquino, koja je dodala da su detektivi intervjuirali tinejdžericu. Djevojčica nije javno identificirana. Ured šerifa rekao je u priopćenju da ne objavljuje informacije koje bi mogle identificirati maloljetne žrtve.

Jeff Houston, glasnogovornik NCIS-a, rekao je u izjavi: "Iz poštovanja prema istražnom procesu, NCIS ne komentira, ne potvrđuje detalje koji se odnose na istragu ili ne potvrđuje postojanje istraga koje su u tijeku."

VIDEO Broj mrtvih u raketnim napadima na Lavov u četvrtak popeo se na četiri

Komentara 3

XA
xaron
01:04 11.07.2023.

Bila 2 tjedna u vojnoj bazi a zapovjednici nisu znali ?

PM
p.milovic.1
21:59 10.07.2023.

Mala je dala,što bi rekla Severina.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
21:31 10.07.2023.

Ključno - jel uspjela sačuvati nevinost, to ne znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije