vrijedna investicija

Nakon požeškog i pakračkog, i pleternički Dom zdravlja dobio lift

dizalo,lift (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
16.05.2013.
u 13:00

Izgradnja lifta u vrijednosti 425.000 kuna najveća je naša pojedinačna investicija u prošloj godini, rekao je ravnatelj Darko Puljašić

Nakon zgrade požeškog i pakračkog Doma zdravlja lift je dobila i njihova zgrada u Pleternici.

– Zgrada u Pleternici je najveća zgrada Doma zdravlja Požeško – slavonske županije. Izgradnja lifta u vrijednosti 425.000 kuna najveća je naša pojedinačna investicija u prošloj godini. Lift će omogućiti našim građanima koji imaju poteškoće s kretanjem da dođu do prvog kata. Nadamo se da će lift uskoro moći poslužiti i za dolazak na drugi kat. Naime, na drugom imamo 340 kvadratnih metara praznog prostora i trudimo ga se privesti svrsi – kazao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško – slavonske županije na današnjem svečanom puštanju lifta u rad.

Pleternički gradonačelnik Franjo Lucić zahvalio je požeško-slavonskom županu Marijanu Aladroviću i ravnatelju Puljašiću na ovoj investiciji te istaknuo kako će grad u razgovoru s predstavnicima Ministarstva zdravlja pokušati navedeni prazni prostor iskoristiti za nešto korisno, prije svega za smještaj udruga koje okupljaju sugrađane s određenim zdravstvenim problemima, kao što su udruge gluhih, slabovidnih, distrofičara i sl. Dogradonačelnica Antonija Jozić je dodala kako će grad nastojati osobama s invaliditetom osigurati pristup u sve javne ustanove na svome području.

Ravnatelj Puljašić je podsjetio kako su prošle godine u zgradu pakračkog Doma zdravlja uložili oko pola milijuna kuna za grijanje i popravak krovišta te za izmjenu stolarije na zubnim ambulantama, a u požešku zgradu uloženo je 200.000 kuna za grijanje što im je u prva tri-četiri godine donijelo uštedu od 75 posto.

- U Požegi nastavljamo s projektom rješavanja problema sa slivnim vodama u iznosu od 80.000 kuna te s popravkom krovišta na zgradi ambulante u Industrijskoj ulici. Radimo na projektu energetske učinkovitosti, odnosno izmjeni stolarije i postavljanju izolacije na zgradama u Pakracu i Požegi što bi trebalo biti gotovo do kraja godine – najavio je Puljašić.

>> Grade se vanjsko dizalo i WC za učenika s cerebralnom paralizom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije