Župan odgovara:

Nećemo provjeravati lažne diplome. Neka prijavi onaj tko zna!

skupstina
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
01.11.2012.
u 12:19

To ćemo učiniti jedino ukoliko nešto slično krene u ostalim županijama ili to skupština zatraži od mene – odgovorio je karlovački župan

Kada ćemo stati na kraj tim lažnim diplomama. Ta je afera već odnijela jedan život, zar treba čekati da još netko strada – pitanje je koje je Željko Obajdin, potpredsjednik skupštine Karlovačke županije uputio županu Ivanu Vučiću.

Obajdin je želio znati hoće li i Županija, uključujući institucije koje vodi, zatražiti provjeru istinitosti diploma za svoje zaposlenike, a podsjetio je i na prošlotjedno samoubojstvo jednog od otpuštenih djelatnika Čistoće.

Slično su pitali i Zoran Zatezalo i Katarina Britvec.

 Institucije neka rade

 –Diplome nećemo provjeravati. Ako netko ima saznanja o tome, neka sve prijavi nadležnim institucijama. Naravno, ukoliko nešto slično krene u većini županija, obavit ćemo to i mi, ili ako ova skupština to od mene zatraži – odgovorio je Vučić. Komentirao je potom i nedavno istraživanje po kojem je u Županiji u poslijednjih pet godina broj zaposlenih porasao za čak 155 posto.

 –To jednostavno nije istina. Nas u Županiji ima 82 uz još četiri dužnosnika. Čak i da da su nam pobrojeni i svi koji rade u županijskim institucijama nikako ne bi mogli doći ni blizu broja 166 kako je to objavljeno. To je laž, koja je nažalost na nas bacila ružnu sliku.

 Istovremeno je Karlovačka županija, od pet kriterija kojima se ocjenjuje uspješnost u gospodarstvu, prva u čak četiri. No, to kao da nikome nije važno – rekao je Vučić očito pogođen plasiranjem netočnih podataka u javnost.

 Pročelnik mora znati

 Pitanjem Đurđe Ivković Macut ponovno je otvorena tema vezana uz nezakonit upis učenika koji nisu prešli bodovni prag. Upisivanje školaraca izjednačila je sa poplavom lažnih diploma te je zatražila odgovornost županijskog pročelnika Željka Šančića, za kojeg tvrdi da je sve znao ili morao znati.

 –I danas mislim da djeca u svemu tome nisu smjela ispaštati. Javno ću reći da su nas iz Ministarstva nagovarali da sami otvorimo neka nova zanimanja, što nismo željeli, jer bismo time kršili čak dva pravilika. Kada je o mom mandatu riječ, on je karlovačkom županu uvijek na raspolaganju, kako prije, tako sada i u budućnosti – odgovorio je pročelnik Željko Šančić.

Ključne riječi

Komentara 2

HU
husli
16:22 01.11.2012.

Izgleda da bi trebalo provjeriti županovu diplomu ili diplome članova njegove obitelji pošto mu nije važno tko ima lažnu diplomu...

RB
rbanek
18:11 02.11.2012.

tko se nije skrio...magarac je bio...istražiti valjanost diplome /kako u dvije godine steći 2 diplome /...kako???????????????????????????????...Bože što smo učinili od države?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije