afera HŽ

Neistina je da je Kobak nešto zataškavao s Kalmetom

kobak
Arhiva VL/Patrik Macek
01.02.2011.
u 15:33

Ustvrdio je to Ivan Lovrić, branitelj Davorina Kobaka u nastavku suđenja optuženima u aferi HŽ na zagrebačkome Županijskom sudu

ZAGREB – Iskaz Andrije Sarića USKOK-u u većoj je mjeri tendenciozan, neistinit i vrlo selektivan. Kobak od Sarića nikada nije dobio novac niti je po prirodi posla Kobak mogao određivati naknade. Neistina je i da je Kobak nešto zataškavao s ministrom Kalmetom jer oni nisu bili u dobrim odnosima – ustvrdio je Ivan Lovrić, branitelj Davorina Kobaka, u nastavku suđenja optuženima u aferi HŽ na zagrebačkome Županijskom sudu.

Lovrić je to istaknuo u prigovoru na Sarićevu obranu. Kako je nešto slično kazao i Berislav Živković, branitelj Biserke Rogić, koji je među ostalim prigovorio načinu na koji je USKOK Sariću predočavao dokumente, tvrdeći da to nije u skladu sa ZKP-om, reagirao je i Branko Šerić, branitelj Andrije Sarića.

– Nisam sudjelovao ni u čemu nezakonitom, o čemu insinuiraju moji kolege – kratak je bio Šerić prije nego što je polemiku u braniteljskim klupama prekinula sutkinja Renata Miličević.

Davorin Kobak, koji je više od tri sata iznosio obranu, opisivao je kada i kako je osnovan AGIT, gdje je on i kada radio. Objašnjavao je tako kako je surađivao s kolegom iz BiH.

– On je osnovao BH Cargo, a to je poduzeće zatim slalo fakture AGIT-u. Po novac za njega išao sam u Zabu u Mostaru, no nikada u Graz i ne znam tko mu je poslije predavao novac – ustvrdio je Kobak, koji će i danas iznositi obranu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije