kao u 19. stoljeću

Nemaju ni vodovod ni kanalizaciju, a prisiljeni su i hodati u blatu!

blato,makadam
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
12.02.2015.
u 16:12

Mještani skromno traže od grada Vinkovaca da im se nasipa barem kamen (tucanik) da ne hodaju po blatu, napominju iz lokalnog HSU-a

Vinkovačka organizacija Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) upućuje na niz problema koji se tiču gradskih naselja Nova brana i Trbušanci gdje, kako tvrde, nemaju osnovnih uvjeta za normalan život.

– Nije uveden vodovod, kanalizacija, fiksni telefon..., a redovito se građanima isporučuju računi za komunalnu naknadu od Grada Vinkovaca, kaže predsjednik vinkovačkog HSU Borislav Manojlović upućujući molbu medijima da im pomognu u rješavanju ovoga gorućeg problema dva naselja. Pojašnjavajući svoje tvrdnje, Manojlović navodi kako su zbog raskvašenosti ulice u tim naseljima došle u takvo stanje da je većina šumskih putova u boljem stanju nego ulice Nova brana i Trbušanci. Kaže i da stanovnici tih ulica, da bi došli do asfaltiranog dijela, moraju proći jednu pravu blatnu avanturu nakon koje se mogu komotno vratiti kući na pranje, a ne otići u grad ili u školu.

– Mještani skromno traže od grada Vinkovaca da im se nasipa barem kamen (tucanik) da ne hodaju po blatu! U najtežem su položaju naravno djeca!! Djeca pješače najmanje pet kilometara u jednom smjeru do svoje škole!! Nekad je postojala autobusna linija za školarce koje nema već godinama. Ta djeca nemaju ni približno iste ili slične uvjete za školovanje kao ostala djeca u Vinkovcima, tvrdi Manojlović dodajući kako gradske vlasti do sada nisu imale razumijevanja za potrebe stanovnika, a posebno djece, osim obećanja prije svakih izbora.

>>'U Saboru ne mogu govoriti oni koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske domovine'

>>'Nisu samo djeca gladna u školama, umirovljenici propadaju u zemlju od srama'
 

Komentara 3

HE
hermet
18:05 12.02.2015.

KGK bi mogla pokazati da ima srce i dio novca koji troši na silne savjetnike, PR i napirlitanu inauguraciju, utrošiti na ovakve stvari, kad već dosadašnji kojekakvi čelnici svega i svačega nisu htjeli. Sa nekoliko šlepera jalovine ili tucanika se može puno učiniti, ali ona ima samo oštru retoriku za protivnike, a nisam baš siguran za srce.

L0
luena 01
16:31 12.02.2015.

To nije od jucer nego iz Juge koju jugonostalgicari hvale kako je sve bilo bolje u jugi, kako su svi sve imali.... Sramota da se uopce takvi jave a znaju da nije istina, ovo je samo jedan dokaz ... A koliko je jos takvih ,ne samo u Vinkovcima nego i u Zagrebu Hrvtaskoj metropoli i drugim mjestima od gradova i selima...?! Drugo ,nekom naplacivat komunaliju a ne imat najosnovnije sto je normalno danas u razvijenom svijetu,vodovod -kanalizaciju i asfaltirane ceste je lopovluk lokalne samouprave... Odbit placat pa nek ih tuze kome hoce...

OG
Oger
18:25 12.02.2015.

luena01,.. Sta si se sasula na ljude zato sto su rekli da su nekada imali autobus kojim su djeca isla u skolu? Imali su ga i u cemu sramota ako to kazu? je I onda su sve preuzeli tvoji domoljubi.. Pa nestao autobus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije