Bozanić s ravnateljima

Nenajavljeni Bandić na Kaptolu dočekan glasnim pljeskom

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.12.2014.
u 09:15

Počasno mjesto - Gradonačelnik Zagreba sjedio je u prvom redu i nije se obraćao skupu

Dolazak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na susret kardinala Josipa Bozanić s ravnateljicama i ravnateljima predškolskih i školskih ustanova iz Zagrebačke nadbiskupije jučer u Pastoralnom institutu u Zagrebu mnoge je iznenadio, jer je to bio jedan od njegovih rijetkih izlazaka na takve susrete od puštanja iz pritvora iz Remetinca.

A da je itekako dobrodošao, vidjelo se iz gromoglasnog pljeska, kojim su ga pozdravili ravnatelji i ravnateljice, kao i brojna rukovanja i pozdravi, od Bozanića, preko ravnateljice VII. gimnazije Ljilje Vokić i mnogih drugih.

Otišao među prvima

Bandić se nije službeno obraćao skupu, premda je sjedio u prvome redu, a došao je s gradskim pročelnikom za kulturu Ivicom Lovrićem. – Doista ne znamo ništa o njegovu dolasku jer smo poziv uputili Gradu Zagrebu – rekli su nam organizatori skupa s Kaptola, a susret ravnatelja s Bozanićem, premda je tradicionalan, nije obvezan, pa je tako i gradonačelnik Bandić očito postupio po vlastitom nahođenju, pazeći da ne prekrši uvjete pod kojima je pušten iz pritvora. Bandić i Lovrić među prvima su napustili skup i nisu se zadržali na domjenku.

Kardinal Bozanić rekao je da vjerski odgoj daje važan doprinos integralnom odgoju učenika, poznavanju drugoga, međusobnom razumijevanju i uvažavanju. – Radi se o kultiviranju srca, odgoju za istinito, lijepo i dobro. Dijete će se lakše suprotstaviti relativizmu koji se nameće kao novo vjerovanje. Premda tehnologija snažno obilježava ljudski život, teško je vjerovati da umijeće ljudskosti i zajedničkog života može oblikovati digitalna matrica. Odgoj je čin ljubavi koji zahtijeva odgovornost i predanost, a ne tehnološka kompetencija – rekao je kardinal Bozanić.

‘Trebamo nove generacije’

Upozorio je i da se škola ne smije svesti na puko prenošenje tehničkih zvanja jer ima važnu odgojnu zadaću te da Hrvatska ne treba nove generacije koje će samo “proizvoditi, zarađivati i trošiti”.

Ravnateljica zagrebačke 7. gimnazije Ljilja Vokić čestitala je kardinalu Bozaniću na suprotstavljanju uvođenju spolnog odgoja u škole, što se najbolje ogleda u 50 novih razreda vjeronauka, koliko ih je ove godine u srednjim školama, kao odgovor na uvođenje spornog spolnog odgoja.

>>Milan Bandić s prijateljima popio kavu u Maloj kavani

>>Bandićevim čuvarima sindikat postavio zahod ispred stana

Komentara 12

BA
bajo2
11:04 17.12.2014.

nenajavljen,kako to dobro zvuci.sve ih pohvatao u pidjamama!ahahahah

MM
Mina Marina
10:24 17.12.2014.

Sramota, umjesto da se sakrije u mišju rupu od srama, sad već opet iskače iz paštete! Danas opet nosi poklone Crvenog križa, kao da ih on poklanja, kao što je nosio i one frižidere, kupljene našim novcima, a u njegovu slavu.

Avatar Bekrija
Bekrija
09:30 17.12.2014.

Pokojni Bruno Bušić se okreće u grobu!! Sjetite se hrvatine šta je taj veliki čovjek rekao o Bandiću i njegovom komunističkom djelovanju protiv Hrvata i svećenika u BiH, tad je banditić mjenjao boje od srama. Šta smo doživjeli danas, da stara komunjara i ateist plazi po oltaru a Bozanić ga obasipa zlatom. Sramota!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije