Krvoproliće u Srbiji

'Netko je ušao s pištoljem': Objavljena vrlo uznemirujuća snimka masakra, školom odjekuju pucnjevi

Beograd: Brojni građani pale svijeće na Cvetnom trgu za stradale u masakru
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/5
04.05.2023.
u 09:11

Glasni pucnjevi koji odzvanjaju školom čuju se na snimci masakra u beogradskoj školi. Dječak je jučer ujutro ubio osmero kolega i zaštitara. Još jedna djevojčica bori se za život.

Zgradom odjekuju glasni pucnjevi, dok nastavnica djecu moli da sjednu. Počinju se čuti i glasovi druge djece, izvana. "Molim vas, ne izlazite. Netko je ušao s pištoljem", rekla im je nastavnica. Vrlo uznemirujuću snimku u trajanju od gotovo dvije minute objavili su neki srpski portali, među njima i Blic

Četrnaestogodišnji učenik pucao je jučer oko 8.40 sati u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. Ubio je osmero djece i zaštitara, dok su šestero djece i nastavnica ranjeni. Maloljetni napadač i njegovi roditelji su privedeni, a ocu dječaka određeno je zadržavanje do 48 sati. Napadač, inače odličan učenik, likvidacije je planirao mjesec dana. Imao je popis onih koje treba ubiti. Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost od 5. svibnja. Direktor KCS-a dr Milika Ašanin rekao je da je troje od četvero ranjenih koji su Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da s njima liječnici razgovaraju. Riječ je o dvoje učenika i nastavnici.

"Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao s teškim, kompleksnim, prostrjelnim ozljedama grudnog koša, vrata i kičme, imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo kvalificirati da je stanje kritično. Danas ćemo imati serije kontrolnih pregleda i snimki da vidimo efekte operacija", rekao je Ašanin, piše RTS.

Direktor Tiršove Siniša Dučić rekao je da su dva dječaka s prostrjelnim ranama nogu koja su smještena u toj instituciji stabilno, dok je djevojčica koja je operirana s ozljedom glave životno ugrožena i u kritičnom je stanju.

"Liječnici rade sve da je održe na životu, ali jako je teško opće stanje i životno je ugrožena. Zasad nisu planirane nove operacije", rekao je dr Dučić.

Cijelu situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije