Stroži zakoni

Nevjerojatni prizori iz Srbije: Pogledajte koliko su oružja predali građani

Serbia tries to crack down on illegal weapons following deadly shootings
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
1/2
22.05.2023.
u 17:16

Građani Srbije su zbog pooštravanja mjera predali i oružje iz 1847. i 1907. godine.

Poslije 8. lipnja, MUP Srbije će provoditi i naredbe i preporuke vlade o primjeni oštrijih mijera koje se tiču nedozvoljenog držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Oni kod kojih se poslije tog perioda zatekne oružje  zakonski će odgovarati. Građani su predali pištolje koje su imali u legalnom vlasništvu, a od nelegalnog oružja posjedovali su ono iz Prvog i Drugog svjetskog rata. U jednom danu predano je 33.427 komada vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. "Tu je bilo i primjeraka oružja iz 1847. i 1907. godine, engleski revolveri, sistem za navođenje protutenkovskih raketa, štapin na koji je prikačeno 4,6 kilograma eksploziva", navodi za RTS, Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije 

Također, u izradi je novi zakon kojim će se na odgovornost pozivati svaki pojedinac koji omogući maloljetniku kontakt sa oružjem ili  ga obučava za njegovo korištenje. Dodaje da je MUP Srbije dobio nalog za kontrolu rada svih streljana i naglašava da važeći zakoni ne određuju donju starosnu kategoriju za boravak u streljanama, ali da se to podrazumijevalo i ostavljalo na savjest svakom roditelju.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 23

PU
paul-umpe
17:51 22.05.2023.

ovo su vuciceva posla.Izvađeno oruzije iz skladista za slikanje. jako poznata propaganda

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:49 22.05.2023.

Koliko je tog oružja upotrebljeno u agresiji na Hrvatsku?

ST
Strmopizditelj
19:20 22.05.2023.

Samo? Koliko još imaju zakopano ni sami ne znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije