Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
padao led veličine teniske loptice

Nevrijeme poharalo i BiH: Šteta je miljunska, a uništene su poljoprivredne površine, ceste, automobili...

Kladanj: Zbog klizišta zaustavljen promet na relaciji Tuzla - Sarajevo
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
02.07.2024.
u 12:09

Služba civilne zaštite izdala je upozorenje Tuzlacima zbog opasnosti od bujičnih poplava i pokretanje klizišta. Agencija za vodno područje Save ranije je također upozorila na opasnost od poplava

Nevrijeme koje je zahvatilo regiju u noći između ponedjeljak i utorka prouzročilo je značajnu štetu i u dijelovima BiH, posebice na sjeveru i krajnjem jugu zemlje. Područje Kozarske Dubice bilo je pogođeno tučom, a led veličine teniske loptice oštetio je brojne objekte, voćnjake i usjeve u toj općini.

"Uništene su velike poljoprivredne površine, lokalni putevi, pričinjena šteta na javnim i privatnim objektima i vozilima", kazao je lokalnim medijima općinski načelnik Radenko Reljić. Dodao je kako je šteta milijunska pa lokalne vlasti očekuju pomoć entiteta kako bi se posljedice sanirale jer same za to nemaju dovoljno sredstava.

U jutarnjim je satima nevrijeme zahvatilo i Tuzlu rušeći pritom drveće na prometnice. Služba civilne zaštite izdala je upozorenje Tuzlacima zbog opasnosti od bujičnih poplava i pokretanje klizišta. Agencija za vodno područje Save ranije je također upozorila na opasnost od poplava. Gotovo istodobno nevrijeme je pogodilo i Trebinje. Iako tamo nije bilo tuče, palo je više od 50 litara kiše po četvornom metru, što je prouzročilo plavljenje prometnica, a jaki je vjetar rušio stabla zbog čega su oštećene zgrade i uništen veći broj automobila.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Pogledajte razorne posljedice nevremena u Bošnjacima: Uništeni krovovi, fasade, razbijeni prozori...

Kladanj: Zbog klizišta zaustavljen promet na relaciji Tuzla - Sarajevo
1/51
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije