'dosta im je'

Nezadovoljni seljaci izašli traktorima na ulice

prosvjed,seljaci,traktor,portal (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
Autori: mf/VLM, bb/VLM
14.03.2013.
u 13:13

Seljaci su nezadovoljni neisplataom zaostalih poticaja. Govoreći o problemima seljaka Pokrovac je rekao da seljaci osim isplate poticaja traže i žurnu izradu strategije razvoja hrvatske poljoprivrede...

VUKOVAR – Na nekoliko lokacija na području Vukovarsko – srijemske županije nekoliko desetaka seljaka izašlo je danas na prometnice sa svojim traktorima iskazujući tako svoje nezadovoljstvo radi neisplate zaostalih poticaja.

- Seljacima je dosta prijevara i lažnih obećanja kojih su se naslušali od svake Vlade, a od kojih, hrvatski seljak ne može živjeti. Sa tim njihovim obećanjima seljak ne može platiti struju, vodu i ostale komunalije niti kupiti hranu i druge potrepštine, rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka koji je i organizirao današnji prosvjed. Govoreći o problemima hrvatskog seljaka Pokrovac je rekao da seljaci osim isplate poticaja traže i žurnu izradu strategije razvoja hrvatske poljoprivrede, prilagodbu Zakona o poljoprivrednom zemljištu obiteljskim gospodarstvima te da otkupna cijena mlijeka zaraženog aflatoksinom bude jednaka punoj otkupnoj cijeni mlijeka. 

Seljaci prijete da će sutra potpuno blokirati prometnice

- Danas smo s traktorima uz cestu i ne ometamo promet, ali ako država ne bude reagirala u ovih 24 sata sutra ćemo blokirati ceste da ni ptica neće moći proći. Odlučni smo sada ići do kraja i dosta nam je obećanja. Sada je ovdje u Ilači 34 traktora i kombajn, a sutra će nas biti duplo više - kaže Stjepan Filić iz Sindikata hrvatskih seljaka iz Ilače, jedan od organizatora današnjeg prosvjeda seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Osim u Ilači, traktorima prosvjeduju i seljaci u Retkovcima, Gradištu, Bošnjacima i Nuštru.

>> U utorak seljaci povorkom traktora upozoravaju na svoje probleme

Komentara 1

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
06:49 15.03.2013.

Što bi rekao naš Čobanković : Nema novca ljudiiiiiiiiiiii,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije