Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebaju pomoć

Noina arka ima veliki dug za veterinarske troškove, sami ga ne mogu platiti

Foto: Noina arka
1/5
28.11.2023.
u 13:15

Tek pristigle životinje, kojih je svakim danom sve više, zahtijevaju veterinarsku skrb koju ne možemo, uz sve ostale troškove, pokriti sponzorstvima, kažu u udruzi koja je dužna 20.700,64 eura

Prošla su već četiri desetljeća otkad Noina arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, pomaže napuštenim životinjama. Spasili su tisuće i tisuće njuški i uspješno su se nosili sa svim dugogodišnjim nedaćama, no sada su suočeni s ogromnim dugom za veterinarske troškove. Sami ga ne mogu platiti, a njihovi štićenici i dalje trebaju veterinarsku skrb.

Nakon apela za pomoć na njihov račun uplaćeno je 8582,70 eura za veterinarske dugove, a da bi platili sve dugove za liječenja pasa i mačaka treba im još 20.700,64 eura.

– Ovaj iznos smo "uspješno" nagomilali u zadnjih nekoliko godina. Nismo rastrošni i nastojimo paziti na troškove. Kako je Noina arka neprofitna udruga nitko je ne financira, pomažete nam vi i javljamo se na natječaje koji nam pomažu u opstanku, ali oni su samo kap u moru rastućih cijena i troškova. Veliki broj tek pristiglih životinja zahtijeva veterinarsku skrb koju ne možemo, uz sve ostale troškove, pokriti sponzorstvima. Još ako je netko od njih bolestan, tada se trošak liječenja samo povećava. A što da kažemo za naše starčeke od kojih su neki s nama gotovo cijeli život? Naravno, njihove i kroničke i akutne boljke zahtijevaju brigu veterinara, lijekove – napisali su u svom apelu uz zahvalu svima koji su do sada uplatili donaciju. Nadaju se da će se odazvati još donatora kako bi ipak uspjeli platiti sve dugove, a njihova molba je, kažu, jedini način za opstanak Noine arke. Kako im možete pomoći pronaći ćete na njihovoj Facebook stranici.

Foto: Noina arka

Unatoč problemima nedugo su preuzeli brigu o šest štenadi ostavljenih na Markovom polju u kanti. Bilo ih je sedam, ali jedan je odmah uginuo. Za njih trebaju pomoć u hrani i podlošcima, a kad malo odrastu trebat će i sponzore cijepljenja i čipiranja. Sada im je najpotrebnija kvalitetna hrana pa mole donacije konzervica Royal Canin Starter. Sve možete donijeti u prihvatilište u Dumovcu, nalazi se tik uz gradski azil, svaki dan od 10 do 16 sati, a novčane donacije možete uplatiti na njihov račun (HR9823600001101542052) uz naznaku da je donacija za štence.

U prihvatilištu možete vidjeti i mačke i pse o kojima se brinu, družiti se s njima, prošetati ih, a možda se odlučite i za udomljavanje i pomognete nekoj od životinja da zimu ne provede u boksu skloništa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije