ČIŠĆENJE OD MINA

Oko Vinkovaca se radi na četiri projekta razminiranja

mine
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.03.2013.
u 09:18

Privode se kraju radovi na razminiranju kod Starih Jankovaca, završeno je 6,5 hektara kod Jarmine i Gaboša

Trenutno se oko Vinkovaca radi na četiri projekta humanitarnog raziminiranja ukupne po vršine 46 hektara. Privode se kraju radovi na razminiranju kod Starih Jankovaca, završeno je 6,5 hektara kod Jarmine i Gaboša, u travnju će biti završeno razminiranje dijela plantaže Borinaca prema osječkoj pruzi, a u tijeku je čišćenje od mina poljoprivrednog dobra Henrikovci iz državnu cestu Vinkovci - Vukovar.

- Sve su to poljoprivredne površine jer one imaju prednost i još je ostalo za razminirati nešto više od tisuću hektara njiva. Ako nastavimo ovom dinamikom, očekujem da ćemo do kraja 2014. eventualno početka 2015. očistiti sve poljoprivredne površine od mina, a do 2018. i one pod šumom. Do sada je u našoj županiji provedeno preko 400 projekata humanitarnog razminiranja u koje je utrošeno 620 milijuna kuna, uglavnom iz državnog proračuna, a dio su donacije država i međunarodnih institucija - kaže Zlatko Pavlović, referent za razminiranje u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

>> HRC upozorio: U Hrvatskoj je još 683,4 km2 pod minama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije