OGLASILI SE IZ OSJEČKE BOLNICE

Ginekolog nepravomoćno osuđen za silovanje otišao na bolovanje, pokrenuta su dva disciplinska postupka

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
13.09.2024.
u 13:37

Nadamo se da će najavljene izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti ubuduće uskladiti pravno i moralno rješavanje ovakvih i sličnih situacija, poručuju iz KBC-a Osijek.

Osječka bolnica očitovala se o slučaju ginekologa koji je u veljači nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice pri pregledu u KBC-u Osijek, a još uvijek radi. Protiv ginekologa prije četiri dana zaprimljena je još jedna, nova prijava pacijentice koja se istražuje. "KBC Osijek zatražio je dostavu nepravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku od 8. veljače 2024. godine te je Županijski sud istu dostavio 11. rujna na temelju koje je pokrenut disciplinski postupak protiv liječnika. Nadalje, Klinički bolnički centar Osijek putem elektroničke pošte zaprimio je upit novinarke o navodno novom neprimjerenom ponašanju liječnika tijekom pregleda te je također pokrenut disciplinski postupak. Oba disciplinska postupka su u tijeku", stoji u dopisu Ravnateljstva KBC-a Osijek.

Napominju i kako je ginekolog dostavio potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad te se trenutačno nalazi na bolovanju.

"Ministarstvo zdravstva najavilo je dolazak inspekcije te naša ustanova stoji na raspolaganju. Surađujemo sa svim nadležnim institucijama te se nadamo kako ćemo zajedno iznaći pravno utemeljeno rješenje za ovu situaciju. Također, nadamo se da će najavljene izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti ubuduće uskladiti pravno i moralno rješavanje ovakvih i sličnih situacija", zaključuju iz KBC-a Osijek.

 

GALERIJA Poljubaca ipak nije bilo: Grlić Radman srdačno dočekao rumunjsku kolegicu pa se razveselio poklonu
Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
1/18
Ključne riječi

Komentara 4

SL
Slaven
14:35 13.09.2024.

Ovi u KBCO se prave blesavi. Što vam nije jasno? To što je presuda nepravomoćna ne znači da nije kriv, naprotiv - proglašen je krivim, a nepravomoćno samo znači da se čeka da istekne rok za žalbu na presudu. No to ne mijenja presudu - kriv je. Ne treba mijenjati zakon, već KBCO treba prilagoditi svoje pravilnike, tako da, kao i kod svake druge službene osobe, u ovakvom slučaju, osoba bude suspendirana. Generalno, službene osobe koje su osumnjičene za neko kazneno djelo budu suspendirane do kraja istrage. Ovdje ne samo da je istraga završena, već je donešena i presuda da je kriv. A ovi se i dalje rade naivni.

GL
globalsolutions
15:46 13.09.2024.

Zašto je još uvijek na slobodi i zašto prima plaću?

DI
DijeKusrač
17:05 13.09.2024.

Slavene, nemaš pojma. Ne ceka se da istekne rok za žalbu nego da viši sud donese odluku. Tri godine je trebalo prvom sudu, a sada već pola godine viši sud razmatra. Ovi iz bolnice ne mogu ništa. U zdravstvu nema susoenzije. Sud mu je trebao presuditi da dobije otkaz. A nije. A jadne žene niko niš ne pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije