SUKOB NA HVARU

Pad prometa jedan od motiva napada na vlasnika elitnog restorana? Očevici: 'Rekao je - ne diraj mi se u posao'

Hvar: Restoran Gariful i club Carpe Diem čiji su se vlasnici sukobili
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/19
29.07.2024.
u 20:10

Restoran Ivana Gospodnetića, otvoren debelo nakon Carpe Diema, napravio je strelovit uspon i postao najprepoznatljivija elitna točka u mjestu.

Nakon nasilnog upada više muških osoba u elitni hvarski restoran Gariful, splitsko tužiteljstvo traži istražni zatvor za Josipa Ćurkovića Ćosa (62) ugostitelja i suvlasnika poznatog hvarskog noćnog kluba Carpe Diem. Uz Ćurkovića, u nasilnom pohodu bili su i zaštitari iz njegovog kluba, a u incidentu su prema pretučeni vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić, i Dinko Petričević Mijo, kuhar. Na hitnoj pomoći utvrđene su im lakše tjelesne ozljede, dok Općinskog državnog odvjetništva Split istražuje Ćurkovića zbog sumnje u nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, navodeći u priopćenju kako je osumnjičeni 62-godišnjak u cilju da teško ozlijedi Gospodnetića više puta udario zatvorenom šakom u glavu i spremnikom za plin (plinska kartuša), a kada ga je kuhar Garifula  pokušao spriječiti u daljnjem napadu, u nakani da i njega teško tjelesno ozlijedi, vlasnik Carpe Diema udario ga je, prema prijavi, staklenom čašom u glavu. 

Kuhar je zadobio kako smo doznali 14 šavova, razbijena mu je arkada, razrezano čelo, sljepoočnica...

Vlasnik Garifula javio nam se kratko dok je bio na hitnom prijemu, gdje su mu utvrđene ozljede glave, nakon udaraca koje je kako tvrdi primao i bocom i šipkom, a kao napadača naveo je u prijavi suvlasnika Carpe Diema, Ćurkovića zbog kojeg su Hvarani od jučer doslovno na nogama, prosvjeduju, traže bojkot njegovog kluba i traže da napusti Hvar Jasno je na čiju su stranu u ovom teškom nasilnom obračunu stali Hvarani, a daljnja istraga će utvrditi i sve okolnosti vezane uz upad u Gariful u kojem Ćurković, vidljivo je i prema snimkama koje su objavili mediji, nije bio sam.

>>> VIDEO Prosvjed zbog napada na vlasnika i kuhara restorana Gariful

Pretučeni Gospodnetić kazao je kako su njega i kuhara skoro ubili. Okidač za brutalan napad navodno je bila glasna glazba iz Garifula koja je smetala susjednom ugostitelju, kazali su neki od očevidaca, no mnogi tvrde i kako sukob traje već neko vrijeme, spominje svađa oko veza za brodice, ali i neke ozbiljnije ‘kombinacije’. Među mještanima i nekim viđenijim osobama iz ugostiteljskih krugova koji su upoznati sa situacijom i odnosima u mjestu te između elitnih ugostitelja, a između kojih je sada došlo do teških razmirica, spominje se kako je dvojac u početku održavao korektnu suradnju, odnosno da su gosti iz restorana Gariful, preporukom nakon određenog sata u noći nastavljali zabavu u noćnom klubu elite Carpe Diem.

Restoran Ivana Gospodnetića, otvoren debelo nakon Carpe Diema, napravio je strelovit uspon i postao najprepoznatljivija elitna točka u mjestu, ugošćujući je sve više najpoznatijih svjetskih ličnosti, sportaša, gluma,a pjevača i nogometaša, a  postao je i  nezaobilazna točka domaćih javnih osoba 'A klase'.  Kada se uzmu u obzir te činjenice, i sve veći rast Garifula, u kojem su se zabave ponekad i malo odužile, jasno je da nekakav ugostiteljski dogovor o suradnji možda više nije mogao funkcionirati.

Motiv je pad prometa? 

Kako su nam rekli neki od očevidaca napada, gazdi Garifula kazali su – ‘Ne diraj nam se u posao’.  Iz najužeg kruga ugostitelja koji spadaju u vrh hvarske ponude, može se čuti kako je navodno i slabiji promet Carpe Diema, moguće je, jedan od okidača za ‘makljažu’.

Ovim događajem u potpunosti je šokiran i bivši načelnik općine Pjerino Bebić. “Kada sam vidio snimke, ja sam ostao u potpunom šoku. Nedopustivo je da zaštitarska služba koja čuva red u jednom ugostiteljskom objektu uđe i napravi nered u drugom ugostiteljskom  objektu. U šoku sam i to je nedopustivo, tu stavljam točku na sve”, kazao je Bebić za Večernji list.

VEZANI ČLANCI: 

>>> Osoblje hvarskog restorana Gariful u kojemu je došlo do sukoba među ugostiteljima

Hvar: Restoran Gariful i club Carpe Diem čiji su se vlasnici sukobili
1/15
Ključne riječi

Komentara 14

ZA
zagabria5
20:34 29.07.2024.

Kako si uništiti posao preko noći. Neš ti elite koja prebija konkurenciju. Samo na balkanu

DU
Deleted user
20:19 29.07.2024.

ne razumijem kakvi su to restorani u kojima trešti muzika i to još noću...pa u restorane dolaze ljudi da jedu u miru, a ne da slušaju muziku...restoran nije diskoteka

PA
PatMat
21:07 29.07.2024.

I jedan i drugi bi trebali početi fokusirati se na kvalitetnu hranu i specijalitete, uz zvukove valova možda jazza i lagane muzike, a ne na nekakve razuzdane partije, glasna muzike i grabež za lovom, elite isl. Država mora naći načina da suportira ovo prvo. Da omogući nekakav egzistencijalni minimum za restorane, da onda kuhari i konobari mogu dati eksploziju kreative, kulinarstva, okusa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije