konvoj od 36 vozila

Peta repatrijacija: 105 hrvatskih državljana vratilo se iz Sjeverne Makedonije

Zagreb: Izmještanje Multinacionalne bojne kopnom iz RH prema Mađarskoj
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
07.05.2020.
u 10:08

Od početka pandemijske krize do danas, Veleposlanstvo RH u Skopju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana, koji su iskazali interes za povratkom u Republiku Hrvatsku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Veleposlanstvom RH u Skopju organiziralo je petu po redu repatrijaciju hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije. U Hrvatsku je danas stigao konvoj od 36 vozila, s ukupno 105 hrvatskih državljana.

Od početka pandemijske krize do danas, Veleposlanstvo RH u Skopju organiziralo je repatrijaciju za ukupno 238 hrvatskih državljana, koji su iskazali interes za povratkom u Hrvatsku.

Budući da je Zračna luka Skopje zatvorena za promet, povratak hrvatskih državljana iz Sjeverne Makedonije odvio se cestovnim putem preko teritorija Republike Srbije, uz pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu. Organizaciju ovakve repatrijacije dodatno je otežala činjenica da su granice Republike Srbije zatvorene, zbog čega je za nužno ishoditi različite dozvole za tranzit.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zahvalilo se vlastima Sjeverne Makedonije na pomoći pri organizaciji povratka hrvatskih državljana te putem mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana.

Video - Policija grupirala kamione na NP Bregana od kuda su u konvojima išli prema Srbiji i BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije