Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Petar Vlahov izmrcvario komentatore u svojem novom političkom magazinu

06.07.2014. u 13:52

Ljeti u maloj zemlji Hrvatskoj ponestane komentatora političkih zbivanja pa su u prvi HRT-ov ljetni politički magazin "7 dana" dovučeni gosti koji niti su bili duhoviti niti su stručnjaci za politiku, ali su morali ostaviti dojam da jesu

PODNEVNI DNEVNIK, Nedjelja, HRT 1, 12.00

Najprije smo bili svjedoci naprezanja uredničkih talenata glede i u svezi s današnjim drugim krugom izbora za gradonačelnika Vukovara. Čuli smo javljanje uživo, podatke o tome koliki je postotak birača upisanih u biračke popise glasovao do 11 h (tzv. izlaznost), izjave građana, nagađanja kome će ići glasovi koji su se rasuli prije dva tjedna i izjave dvojice kandidata. Totalno zanemarene ostale su vijesti o sličnim izborima u puno manjim mjestima: za gradonačelnika Slunja i načelnike Sunje, Netretića i Bibinja. Žurnalistički tretman obavljen je bez ikakve žive slike. Pročitane su nam nemilosrdno kratke vijesti, pa smo bez ikakve relevantne informacije ostali svi mi koji smo željeli znati kako danas izgledaju Slunj i Sunja, a o Netretiću i Bibinjama da i ne govorimo, te kako se zovu i kako izgledaju kandidati za gradonačelnika i načelnike općina. Izgleda da se netko na HRT-u srami svojeg malog rodnog mjesta. (1 kaktus)

RTL DANAS, Ponedjeljak, RTL TV, 18.30

Blizu je istini da je više od pola 45-minutnog dnevnika RTL TV-a otišlo na politiku. U povodu prve obljetnice članstva Josipović je u Vili Prekrižje (jako sličnoj Vili Weiss) dijelio odličja i držao govore okupljenima, pa su onda sebe hvalili ministri, političari naši nacionalni i lokalni, a tko je izdržao sav taj protokol mogao se opustiti uz prave priče. Dotrajale vojarne, novi obiteljski zakon, zvjezdarnica u Višnjanu zatvorena za turiste, Valbiska se proširuje, nove automobilske pločice kasne šest mjeseci (u kojoj je prezime dizajnera Dejana Kršića postalo Rašić) – sve je to zanimljivije od beživotnih preklapanja o jednom te istom na raznim televizijama. Svim našim dragim televizijama kronično nedostaju priče s otoka, iz Gorskog kotara, Like, Banovine, Korduna, Slavonije – za koje bi se našlo mjesta kad bi se skratilo pričanje dragih političara. (1 kaktus)

KULTURNI KOLODVOR, Utorak, HRT 1, 21.30

Najbolja je reportaža Vesne Mimice, pa je s punim pravom stavljena na prvo mjesto. Kako joj ništa što je slijedilo nije bilo ni blizu (premda su reporteri bili moji omiljeni Danijela Stanojević i Gordan Nuhanović), mogao sam mirne duše okrenuti na kanal RTL 2 čije programsko načelo “samo zabava” zna imati terapeutski učinak – ali nisam. Zbog toga sam sada u mogućnosti pohvaliti kriterij urednika Dražena Ilinčića koji je zbrčkanu reportažicu Alenka Prpića stavio na zadnje mjesto. Vesna Mimica imala je sreću i talent da se dohvati (modernog) Međunarodnog festivala komornog kazališta i prepozna njegovu ukorijenjenost u prošlost Umaga. Vodi ga Damir Zlatar Frey i zove se “Zlatni lav”, kao i hotel kojeg više nema, pa nema ni kazališne dvorane sa sto mjesta koja je bila dio hotela. Hotel s kazalištem je dvadesetih godina 19. stoljeća sagradio trgovac Antonio Coslovich (danas bi se to pisalo, da prostite: Ante Kozlović) (1 vijenac)

VIJESTI IZ KULTURE, Srijeda, HRT 1, 23.10

Odlična je ova svakodnevna emisija, jer potiče iluziju da vas kultura jako zanima. Za nju treba ostati budan do kasno u noć, jer tako navodno rade svi pravi intelektualci (a i noćni čuvari). Prilozi znaju biti pretrpani verbalnim informacijama, kao sportski prijenosi naših reportera, no ako su loši, lakše ih se podnosi jer su kratki. Noćas je u nepunih sedam i pol minuta emisije stalo pet kratkih reportažnih prikaza. U Zagrebu je otvorena Scena Amadeo, završeno 8. Međunarodno baletno natjecanje “Mia Čorak Slavenski”, nazvano po imenu prve hrvatske primabalerine i dodijeljene su nagrade u dobnim kategorijama do 16, 18 i 20 godina. Počele su 11. Riječke ljetne noći, u Puli je otvoren 20. PUF (međunarodni festival nezavisnih kazališta koja izvode neverbalne predstave), Hrvatsko društvo pisaca održalo je u znak pažnje prema 70. obljetnici kongresa kulturnih radnika simpozij “Topusko 70”. No comment. (1 vijenac)

7 DANA, Četvrtak, HRT 1, 20.57

Voditelj i urednik Petar Vlahov otvorio je emisiju, valjda na nagovor svojeg uredničkog kompanjona Vedrana Kukavice, serijom neoriginalno aktualnih političkih pitanja kojih bi se postidjela čak i gđa Hlo No Srz u najboljim danima “Otvorenog”. Pitanja su postavljena dvojici gostiju iz kulturne sfere, što su ljubitelji mrcvarenja gostiju mogli doživjeti kao bonus. Normalno je da Jure Vujić iz Matice hrvatske i književni kritikus Velimir Visković pojma nisu imali o Vukovaru danas i sutra, odnosu Čačić-Bandić i sličnim suptilnostima. Odgovori su im kraćeni sjekirom, a Juri Vujiću i izbacivani u potpunosti. Vidjeli smo i reportažu rađenu po načelu sjedi drvo na drvo, u kojoj je nepomični reporter Dražen Miočić pokraj sebe na klupu u parku posjeo živahnog Roma koji je stalno pričao i pokazivao svoje fotografije s našim političarima, a naš reporter je šutio. Možda progovori u nastavku “Sjedi drvo na drvo 2”. (4 kaktusa)

DNEVNIK, Petak, Nova TV, 19.15

Na samom početku priče o “Kenu i Barbiki”, kako je aferu, vjerovali ili ne, duhovito marginalizirao Anto Đapić, Nova TV jedina je jasno izgovorila da je g. Josipović jučer podijelio materijal odabranim novinarima, a danas svima ostalima. Nova TV danas ima još jedan poen za profesionalnost: na čudnoj sedmominutnoj konferenciji za medije, izravno prenošenoj u podne na HRT 4, vidjelo se da je Sabina Tandara Knezović svojim logičnim potpitanjima uzrujala g. Josipovića da mu je izmamila riječi “vi ste istraživački novinar, pa to istražite”. Nova TV ostala je suzdržana i nije objavila ovaj trenutak narušavanja predsjednikova godinama brižno njegovanog imidža. Suzdržan nije ostao nitko tko je vidio da se iz državnog Ureda predsjednika vodi predsjednikova kampanja koja još nije službena. (1 vijenac)

VIJESTI, Subota, HRT 4, 11.00

Sinoć je u Zagrebu, na Bundeku, na južnoj obali Save, počeo 14. Međunarodni festival vatrometa. Večeras nastupaju Belgijanci, javlja HRT i poziva publiku da na Bundeku kupi malu lanternu. Od svake ide pet kuna za dvije dobrotvorne organizacije, što je u redu, ali važno bi bilo znati kolika je onda ukupna cijena. Pet i pol kuna, deset kuna? Ove informacije ne muče velik broj gledatelja iz zgrada sa sjeverne obale Save koji će se rasporediti po dekicama na travi i dodatno uživati u odrazu vatrometa na površini rijeke koja ih drži na sigurnoj udaljenosti od potrošačkih iskušenja. Vijest je objavljena na kraju emisije, uvijek rezerviranom za neko čudaštvo, što je uvreda za TV spektakl koji zaslužuje cijelu emisiju ili bar nekoliko desetaka onih malih videorubrika što se zovu “Bez komentara”. Iako na HRT-u ima čak i ljudi koji vole sliku, ipak zasad možemo biti sretni što je vijest uopće objavljena. (1 vijenac)

>>Skup u Brezovici bio je još jedan politički i medijski promašaj SDP-a

>>Zašto je poginuo dječak iz Gunje?

Komentara 7

Avatar žič
žič
14:04 06.07.2014.

tak lošu emisiju koju vodi petar vlahov već dugo nisam vidio na hrvatskoj televiziji,a i sam vlahov je jako loš voditelj......

SO
Somelier
17:53 06.07.2014.

Visković je ostavio dojam kakav on u stvari jest. Komunist i crveni do daske.

HR
Hrvat1949
08:23 07.07.2014.

ovaj Viskovic ne zna ni da se nasmije kao covjek kamoli nesto pametno da kaze ,a takav je i Vlahov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije