NAGRADA ZAPOSLENICIMA

PITANJE DANA Hoćete li ove godine dobiti božićnicu?

Novac
freepik.com
08.12.2023.
u 11:13

Na račune zaposlenika brojnih tvrtki i ove će godine stići božićnice.

Ulazimo u blagdansko razdoblje, a s njim dolazi i pitanje koje mnoge zaposlenike zanima – hoćete li dobiti božićnicu? Božićnica, novčana stimulacija koju poslodavci često isplaćuju kao blagdanski dar svojim radnicima, postala je tradicija mnogih tvrtki diljem svijeta. Međutim, svaka tvrtka ima svoj pristup i politiku kada je riječ o ovom obliku radničkog dodatka.

Jedan od lanaca koji se ističe svojom dosljednom politikom je dm. Prokuristica Ana Fostač-Krilčić istaknula je ranije za Večernji list da će dm i ove godine nagraditi svoje djelatnike stimulacijom u iznosu mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. S obzirom na porast prosječne plaće u dm-u, očekuje se izdašna božićnica, koja će i dalje ostati među najvišima u Hrvatskoj. Djeca djelatnika će također dobiti dar u iznosu od 132,73 eura.

Fortenova grupa, koja obuhvaća različite kompanije, tradicionalno će isplatiti božićnice svojim zaposlenicima, a ukupna sredstva koja će biti uložena u ovu svrhu premašuju 5,2 milijuna eura. Iako iznosi po radniku nisu precizirani, više od 20.000 zaposlenika može očekivati božićnicu, dok će oko 7000 njihovih djece primiti dar.

Kaufland se ističe iznosom božićnice većim od 330 eura za sve zaposlenike, što je u skladu s njihovom praksom isplate nagrada za radne rezultate. Pevexovi zaposlenici, više od 2250 njih, dobit će božićnicu do 400 eura u novcu, a zaposlenici s djecom i dar za dijete. Ikea Hrvatska izdvaja 450 eura po zaposleniku, a Pčelarska tvrtka PIP PIP isplaćuje 150 eura po zaposleniku, pisali smo ranije.

VEZANI ČLANCI:

Erste banka će zaposlenicima isplatiti naknadu za topli obrok, božićnicu od 265 eura, dar za djecu i dodatnih 240 eura za zaposlenike u Erste zatvorenom dobrovoljnm mirovinskom fondu. Božićnicu će dobiti i zaposlenici u Ledu (398 eura), Krašu (265,45 eura) Podravci (200 eura), Heinekenu (500 eura), HŽ infrastrukturi (220 eura), INA-i (331,81 euro) i drugi. 

I A1 Hrvatska isplatit će zaposlenicima naknade u prosincu. Uz tradicionalnu božićnicu i nagradu za uspješnu poslovnu godinu u ukupnom iznosu od 597 eura odnosno 4.500 kuna, zaposlenici će za svako dijete do 16 godina dobiti i bon u vrijednosti 66 eura odnosno 500 kuna. "Osim toga, za blagdanski ugođaj vodimo djecu zaposlenika na prigodne kazališne i kino predstave, a za odrasle organiziramo veliku proslavu s mnogo iznenađenja, kao i brojne adventske aktivnosti tijekom prosinca", kažu u toj kompaniji.

Gradovi poput Umaga, Zaprešića, Samobora, Rijeke, i Velike Gorice isplatit će božićnice umirovljenicima prema različitim uvjetima i iznosima, pri čemu pojedini gradovi osiguravaju iznose od 30 eura do 600 eura.

Dakle, na račune zaposlenika brojnih tvrtki i ove će godine stići božićnice. Jeste li vi među njima? Odgovorite nam u pitanju dana. 

VIDEO Božićni sajam stigao je u Veliku Goricu: Evo što se sve nudi

Komentara 8

Avatar Asterix
Asterix
12:23 08.12.2023.

Hoću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije