DRAMATIČNA NOĆ

'Plamen je počeo zahvaćat susjednu kuću, a krikovi žene još odzvanjaju u našim ušima'

Žrnovnica: U poslijepodnevnim satima vjetar je ponovno razbuktao požar koji je ušao u Žrnovnicu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/10
28.08.2024.
u 15:07

Hvala i svim vatrogasnim službama iz okolnih gradova na pomoći, kao i svim ljudima što su došli goloruki branit naše domove. Bravo za naše junake vatrogasce i  nas sve hrabre mještane!!!, napisala je na Facebooku

Tri su vatrogasca ozlijeđena tijekom gašenja požara u Žrnovnici - jedan je imao uganuće koljena, drugi ima lakšu ozljedu oka, a treći je uganuo nogu, izvijestili su u srijedu iz splitskog Županijskog vatrogasnog središta. Hrvatska vatrogasna zajednica je priopćila da je do sad opožareno 700 hektara trave, niskog raslinja i šume. U gašenju tog požara, koji je buknuo u ponedjeljak navečer nakon udara groma, a u utorak ga je rasplamsao maestral,  do sad su  sudjelovala  četiri kanadera i jedan air traktor. Noćas su vatrogasci uspjeli obraniti sve objekte u Podstrani i Donjem Sitnu, a od jutra nema otvorenog plamena te se vrši sanacija opožarenih dijelova, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković u srijedu prijepodne. 

Kakva je situacija bila na požarištu na Facebooku je opisala Tanja Soldić iz Žrnovnice.

- Ponosni smo na naše vatrogasce, ponajviše DVD Žrnovnica, što su uspjeli nadljudskim naporima obranit kuće od stihije. Pod naletima vjetra se širila nevjerojatnom brzinom i u kratkom vremenu smo se našli u obruču vatre. S južne strane je naših par kuća štitila ekipa s ova dva vatrogasna vozila. Nažalost munjevitom brzinom je požar prešao u Barbarića prilazu i na sjevernu stranu iza kuća da dovrši ono što nije večer prije.

VEZANI ČLANCI

Panika jer s te strane nismo imali nijedno vozilo i mještani su bili nemoćni, kao i dio tima iz vozila koji je priskočio uvidjevši situaciju.  Uputili smo poziv u pomoć, ali su službe bile rastrgane na sve strane. Plamen je počeo zahvaćat susjednu kuću, a krikovi žene još odzvanjaju u našim ušima... Osobno bih zahvalila našem predsjedniku g. Loliću što je na moj poziv da vatra prelazi na objekte  došao zajedno s pojačanjem i jednim vozilom u Barbariće, junaci na slici. 

Spasili ste dvije kuće u ulici, a i moja je bila u ugrozi. Hvala Mario, hvala dragi vatrogasci! Hvala i DVD Žrnovnica te našem  Igoru Mihanoviću u moje ime u čijim se objektima sklonila i moja evakuirana obitelj koju sam poslala u nepoznato. Teška srca se razdvojite, ali dom branite do zadnjeg. Opasnost još prijeti i hvala Bogu što za sad imamo informacije da nema ljudskih žrtava te da su objekti za sad uspješno obranjeni. Hvala i svim vatrogasnim službama iz okolnih gradova na pomoći, kao i svim ljudima što su došli goloruki branit naše domove. Bravo za naše junake vatrogasce i  nas sve hrabre mještane!!! Molitva za sve gdje god bili! - napisao je na Facebooku.

FOTO Pogledajte kako izgledaju požarišta nakon borbe s buktinjom u Žrnovnici i Donjem Sitnom

Žrnovnica: U poslijepodnevnim satima vjetar je ponovno razbuktao požar koji je ušao u Žrnovnicu
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

KI
kingtom
16:10 28.08.2024.

kaj dalmatinci više ništa ne kose i ne održavaju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije