premijer u istri

Plenković odgovorio Milanoviću: Ja propagiram ruske stavove? Jeste sigurni da nije govorio o sebi

Premijer Plenković na potpisivanju ugovora o rekonstrukciji željeznice u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
29.07.2022.
u 11:50

Predsjednik Zoran Milanović se danas žestoko obrušio na premijera kao i Veljka Kajtazija zbog izjave oko klime. Plenković je u Istri novinarima komentirao izjavu Milanovića da on propagira ruske stavove

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Istri. Posjetio je Pulu gdje se sastao s istarskim županom Borisom Miletićem te je održao sastanak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem. Premijer će posjetiti i pulsku Opću bolnicu. Uz predsjednika Vlade su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te ministar zdravstva Vili Beroš.

Predsjednik Zoran Milanović se danas žestoko obrušio na premijera kao i Veljka Kajtazija zbog izjave oko klime. Plenković je u Istri novinarima komentirao izjavu Milanovića koji ga je nazvao ruskim čovjekom.  

"Ja? Nisam ga ispratio, ne pratim ga inače, on je taj koji propagira ruske stavove. Jeste sigurni da nije govorio o sebi, on često projicira na druge. On kao ruski čovjek se pokušava kamuflirati. Puno je napravio za Hrvate u BiH. Sve što smo mi činili on je razorio, uništio, on je čovjek koji radi štetu", kazao je kratko Plenković na pitanje novinara da komentira to što je Milanović rekao da je on ruski čovjek. 

Na to da je Milanović rekao da se okolo naslikava s Džaferovićem, premijer je rekao. "Tko se naslikava? Ajde mi pokažite tu sliku" Rekao je da će više o temi BiH govoriti nakon obilaska Pule.   

Podsjetimo, predsjednika Zorana Milanovića na Korčuli su novinari pitali što misli o smjernicama Vlade o uštedi energije i misli li on na Pantovčaku uvesti mjere.  ''Gledajte, ako ćete staviti klimu na 25, prodajte je Romima neka je odnesu, oni će napravit profit na tome. Romi su vrlo spretni u tim stvarima. Što znači klima na 25. Onda ju isključi. Klima ne radi na 25. Posebno klima srednje kvalitete koju ima većina građana. Čim padne kiša nakon Gospe, te mjere postaju bespredmetne", rekao je i izazvao niz reakcija. 

Oglasio se i saborski zastupnik Veljko Kajtazi koji je između ostalog na Facebooku napisao ''Čovjek koji je na čelu države u ovakvim bi situacijama trebao bolje promisliti što i na koji način govori o svojim sugrađanima u javnom prostoru. Upravo suprotno, on bi trebao biti predvodnik u borbi protiv bilo kakve diskriminacije, a posebno one po nacionalnoj osnovi. Današnjom izjavom predsjednik je uvrijedio čitavu romsku zajednicu.''

Za komentar kontroverzne predsjednikove izjave upitali su novinari i premijera Andreja Plenkovića. On je na trenutak zastao pa s nevjericom samo rekao; “To je rekao? Pa nije valjda to rekao? Ja se nadam za njega da to nije rekao", rekao je Plenković te rekao novinarima, ''pa ne znam, eto vi to komentirajte''.


Komentara 7

Avatar Bruno
Bruno
13:04 29.07.2022.

Kajtazi je puno kulturniji od Zorana..

DU
Dubrovnik4711
12:47 29.07.2022.

A, ovo za Rome, to cemu se obiti o glavu i necemu oprostiti. Hahahehe....vrijeda Rome javno.

DU
Deleted user
16:19 29.07.2022.

Nije uvrijedio rome. samo je rekao da se operu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije