'RAZGOVARAMO O OPORAVKU'

Plenković: Vlada će snažnim paketom mjera ublažiti udar na građane zbog rasta cijena energenata

Na konferenciji za medije održanoj u Saboru o sjednici Odbora za nacionalu sigurnost govorio je premijer Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
09.02.2022.
u 18:05

Zbog izvjesnog poskupljenja plina i struje od 1. travnja, premijer Plenković ranije je najavio da će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati u tri segmenta

Premijer Andrej Plenković u srijedu je na Twitteru najavio da će Vlada snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata, kazavši da se razgovara i s gospodarstvenicima o podršci.

"Sa čelnim ljudima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) razgovaramo o gospodarskom oporavku Hrvatske, rastu cijena te podršci gospodarstvenicima u okolnostima svih izazova s kojima se suočavamo. Vlada RH će snažnim paketom mjera ublažiti udar na standard građana zbog rasta cijena energenata", stoji u poruci premijera na Twitteru.

Podsjetimo, zbog izvjesnog poskupljenja plina i struje od 1. travnja, premijer Plenković ranije je najavio da će Vlada s ciljem ublažavanja rasta cijena energenata na građane djelovati u tri segmenta - socijalnim transferima, naknadama u cijenama plina i struje te elementima poreznog sustava odnosno stope PDV-a.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, pak, nedavno je najavio da će Vlada mjere za ublažavanje udara poskupljenja energenata predstaviti tijekom veljače.

U međuvremenu, Vlada je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici donijela uredbu kojom je odredila najviše cijene naftnih derivata i to za litru Eurosupera95 u visini od 11,37 kuna, Eurodizela od 11,29 kuna te Eurodizela BS plavog od 6,5 kuna za litru, sve s PDV-om. Te cijene vrijede najduže 30 dana.

>> VIDEO Ministar Tomislav Ćorić komentirao Inu i Damira Vanđelića

Komentara 4

Avatar jocker-3
jocker-3
19:03 09.02.2022.

Problem je visoki porez koji je više od 25%,mi smo jedina zemlja koja uzima prirez od svih,u Zg je to 29,5%ukupno poreza,prirez plaća onaj tko naplaćuje porez,to je kod nas država,u Austriji nije tako...tamo fizička osoba ne plaća nikakav prirez...

DA
dancuo
19:06 09.02.2022.

Je li taj paket stigao po zasluzi preko Svjetske banke?

DU
Deleted user
19:00 09.02.2022.

Bombastican i jako opsezan zbir mjera koji ce nas sve jako jako razveseliti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije