Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI PRIJEVOZNIK

Počeo postupak prodaje vinkovačkog Poleta, Bosančić otkrio razloge: Nužna je privatizacija

Vinkovci: Direktor Poleta Vinkovci Franjo Petrovi?
Foto: Goran Ferbežar-vecernji
1/2
26.06.2024.
u 16:13

Autobusni prijevoznik pokriva gradski, županijski i međužupanijski promet

Grad Vinkovci odlučio je prodati udjel u gradskom prijevozniku Polet, u kojem Grad posjeduje 63,67 posto udjela. Odluka o tome u utorak je većinom glasova donesena na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca, gdje se čulo kako je udio Grada u toj tvrtki procijenjen na nešto više od 2 milijuna eura. Objašnjavajući tu odluku, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je kako se o toj temi već dulje razgovara te da je jedan od razloga i to što kao vlasnici Poleta postaju smetnja u njegovim javljanjima na razne natječaje.

– Postajemo tako i smetnja u normalnom funkcioniranju tvrtke te samim tim dovodimo u pitanje njeno funkcioniranje. Smatramo kako bi tvrtka u privatnom vlasništvu brže mogla reagirati na neke zahtjeve tržišta i tako se dalje razvijati i rasti. Najvažnije nam je da tvrtka Polet zapošljava i normalno djeluje na vinkovačkom području, a to se može osigurati samo privatizacijom – rekao je Bosančić.

Najavljeno je kako će osim Vinkovaca u postupak prodaje svojih udjela, a radi se o preostalih 36,33 posto udjela, krenuti i ostali suvlasnici Poleta, a to su redom općine u okolici Vinkovaca i Grad Otok. Tijekom rasprave rečeno je i kako je prema revizorskom izvješću ukupna vrijednost tvrtke procijenjena na više od 3,7 milijuna eura kao i da je jamčevina koja potvrđuje ozbiljnost kupca i njegove namjere uplata 10 posto ukupne vrijednosti.

Iako, prema neslužbenim informacijama, za sada ne postoji potencijalni kupac, očekuje se kako će Polet vrlo brzo dobiti novoga vlasnika s obzirom na dugu tradiciju te niz autobusnih linija koje drži u gradskom, županijskom i međužupanijskom prijevozu. Dodatni je razlog vjerojatno brze prodaje i to što tvrtka Polet upravlja i Autobusnim kolodvorom Vinkovci koji se nalazi neposredno uz Željeznički kolodvor kao i sam vozni park. Tvrtka Polet djeluje od 1964. godine i trenutačno zapošljava 117 djelatnika. O radu Poleta govori i podatak da su u protekle tri godine poslovali pozitivno. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

GO
goran2hr
16:25 26.06.2024.

Prodaj njivu i napij se... Sve prodajte. Kada su HDZovci i SDPovci išli prodavati INA-u, CO, Plivu, banke, medije.... mislili su kako je to baš dobra ideja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije