Institut Ruđer Bošković i Podravka potpisali su sporazum o suradnji prema kojemu budući partneri potvrđuju svoju potrebu i spremnost za međusobnu znanstvenu i stručnu suradnju. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Podravke g. Zvonimir Mršić i ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Tome Antičić.
Podravka i IRB surađivati će u područjima hrane, prehrane, zdravlja, inovativnih tehnologija, kontrole kvalitete, pakiranja hrane te zaštite okoliša. Također je dogovoreno zajedničko sudjelovanje u razvojno-istraživačkim projektima, prijenosu najnovijih ideja i znanja, zajedničkih nastupa te stručne i savjetodavne pomoći, navodi se u zajedničkom priopćenju.
Predstavivši projektnu ideju stvaranja Centra za inovacije u hrani, dr.sc. Jasmina Ranilović, članica uprave Podravke istaknula je kako stvaranje Centra za inovacije u hrani u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, daje dodanu vrijednost proizvoda i usluga s ciljem podizanja konkurentnosti i stvaranja dugoročnih pretpostavki za održivi rast i razvoj.
>>Šef Podravkine uprave ne želi doći na Županijsku skupštinu