Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASAKR U BRATISLAVI

Policija potvrdila da je ubojica iz Bratislave Lubomir Harman (48)

lubomir
NOVINY.SK
31.08.2010.
u 16:24

Harman je upao u stan svojih susjeda Roma i ubio šest osoba. Rođaci i susjedi žrtava tvrde da je često prosvjedovao protiv Roma.

Pomahnitaloga slovačkog ubojicu koji je u Bratislavi ubio šest članova romske obitelji, koja je živjela u istoj zgradi u kojoj je živio i on, policija je identificirala kao 48-godišnjeg Lubomira Harmana.
Harman je tijekom bijega pred policijom ubio još jednu ženu koja je stajala na svojem balkonu, a ranio je 15 osoba, uključujući i policajca koji je pretrpio ozljede glave.

Kako je policija objasnila na današnjoj konferenciji za novinare, Harmana je pri pokušaju uhićenja jedan policajac ranio, a potom je ubojica otpuzao i pucao sebi u glavu “ne bi li si skratio muke”. Iako su slovački mediji pretpostavljali da je riječ o bivšem vojniku, policija je kazala da on nikad nije bio profesionalni vojnik, nego je samo služio vojni rok od 1981. do 1983. godine. Bio je član streljačkog kluba, a policija je potvrdila da je oružje kojim je pucao posjedovao legalno od 2005. godine.

U Devinskoj Novoj Vesi živio je od 1989. godine. U devedesetima je radio u četiri različite tvrtke, a tamošnji zaposlenici ističu da je bio pristojan čovjek i radnik. Od 2008. godine bio je nezaposlen. Imao je roditelje i braću. Nikada nije bio kažnjavan.

Harman je upao u stan romskih susjeda i ubio majku, dvije kćeri, 12-godišnjeg unuka, prijatelja jedne od kćeri i supruga druge kćeri. Rođaci i susjedi žrtava tvrde da je često prosvjedovao protiv Roma te da je obitelj čije je članove pobio optuživao za dilanje droge i uznemiravanje.

Danas je osmero ranjenih još boravilo u bolnici, a dvojica su bila u kritičnom stanju.
Stanovnike Devinske Nove Vesi danas je potresla i lažna uzbuna o navodnoj bombi ostavljenoj ispod jednog automobila. 

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:01 31.08.2010.

Vl i dalje trkelja, 24 h iza svih ostalih. Komentatori jednako.

OB
-obrisani-
16:41 31.08.2010.

Svi su to odavno javili, osim VL.

OB
-obrisani-
19:17 31.08.2010.

riousa je napisao/la: Sigurno je hrvat taj ubojica. Ime i prezime mu hrvatsko a i zivi u hrvatskoj cetvrti. ______________________________ Koliki imbecil moraš bit\' za napisat\' ovakav komentar ?! Kakve to veze ima s Hrvatskom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije