na društvenim mrežama

Policija u Srbiji reagira na svaku dojavu: Privedena i djevojčica koja je veličala ubojicu u školi

Beograd: Policija blokirala prometnice kod škole gdje je dječak ubio učenike i profesoricu
Foto: Milos Tesic/ATA Imagesj/PIXSELL
1/3
06.05.2023.
u 12:19

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ubojstva u selima u okolici Smedereva i Mladenovca

Kako je izvijestio MUP Srbije na svojim službenim stranicama, policija je u Sremskoj Mitrovici privela četrnaestogodišnjaka iz Laćarka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti. Kako se sumnja, on je na društvenoj mreži objavio fotografiju osumnjičenog za ubojstvo osmero djece i zaštitara u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uz odobravanje i poruku da će učiniti isto što je i on učinio.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden sucu za maloljetnike Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, stoji u priopćenju. Također je MUP priopćio da je policija u Novom Sadu uhitila trojicu maloljetnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavlјivala prijeteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, ponijeti u školu. Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške. Osumnjičeni maloljetnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sucu Višeg suda u Novom Sadu koji je svoj trojici odredio pritvor.

Mediji u Srbiji javljaju kako je privedena i jedna djevojčica koja je na društvenim mrežama veličala ubojicu u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu. Riječ je o maloljetnici pa će protiv njenih roditelja biti podignute prijave. 

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ubojstva u selima u okolici Smedereva i Mladenovca. Na beogradskim grobljima bit će sahranjena četiri učenika i zaštitar škole na Vračaru, kao i i petorica mladića koji su stradali u pucnjavi u Malom Orašju. Još tri sprovoda zakazana su za nedjelju.

Građani širom Srbije i regije odaju počast stradalima u dvije masovne pucnjave - u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i selima u okolici Smedereva i Mladenovca.Zastave Srbije na institucijama spuštene su na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem počasti nastradalima minutom šutanja, javlja RTS.

Video: Srbija tuguje za ubijenim učenicima i zaštitarom: Brojni građani pale svijeće i polažu cvijeće ispred škole...

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:41 06.05.2023.

Za sve ovo je 99% kriv Vucic i vlada koja veliča kriminalce i ratne zlocince.

IS
IstinaJeIstina
10:20 06.05.2023.

Koga ili što će šutati cijelu minutu?

LE
lector2corrector
10:17 06.05.2023.

zna li tko što im znači "minutom šutanja"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije